İzzettin Doğan: Alevi açılımı karınca adımı ile ilerliyor

Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıflar Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, hükümetin Alevi açılımının "karınca adımı" ile yürüdüğ

Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıflar Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, hükümetin Alevi açılımının "karınca adımı" ile yürüdüğünü iddia etti.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi Çamlıbel altındaki Körfez Cemevi'nin temel atma törenine; Havran Kaymakamı Fatih Genel, Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıflar Federasyonu Onursal Başkanı prof. Dr. İzzettin Doğan, Edremit / Körfez Cem Kültür Vakfı Başkanı Ali Kaya, ilçe ve belde belediye başkanları ile Alevi ve Sünni vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Prof. Dr. İzzettin Doğan, hükümete yüklendi. Doğan, "Biz cemevlerini yaparken her köşeye değil toplumun ihtiyacını görecek kadar cemevinin yapılmasını yeterli kabul ediyoruz. Hükümet Alevi açılımı altında Alevilerin ihtiyaçlarını çözümlemek için şimdi araştırıyorsa bunun karınca adımı altında yürüdüğünü söylemek gerekir." dedi.

Doğan'ın konuşmasının ardından cemevinin temeli atıldı. Daha sonra törene katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.