Yaz hastalıklarına karşı pratik tedavi yöntemleri

Bu sene, her zamankinden biraz daha geç kapımızı çalan yaz mevsimi, beraberinde bir takım mevsimsel rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Bu rahatsızlıklardan kolay şekilkde ve ucuz yöntemlerle korunabilirsiniz

Yaz hastalıklarına karşı pratik tedavi yöntemleri
  Bu sene , her zamankinden biraz daha geç ; kapımızı ç ; alan yaz mevsimi , beraberinde bir takım mevsimsel rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor . Kimilerini arı sokarken kimisi de bronzlaşırken gü ; neş yanığı oluşur , kimimizin de yeni aldığı ayakkabılar ayağını vurur . Bu durumlarda evde yapabileceğiniz ucuz , kolay tedaviler olduğunu biliyor muydunuz?

Reader ' s Digest dergisinde yayınlanan habere gö ; re , işte yazın karşılaşılan en yaygın problemler ve ç ; ö ; zü ; m yolları :

1 . Gü ; neş yanığı : Aspirinin bileşenlerinden biri olan asetik asit iç ; eren sirke , gü ; neş yanığı acısını , kaşınmasını ve iltihaplanmasını hafifletmeye yardım eder . Sirkenin iç ; ine birkaç ; yaprak kâ ; ğıt havlu bastırın ve yanan bö ; lgelere uygulayın . Havlu kuruyana kadar orada bırakın . Gerekirse aynı işlemi tekrarlayın .

2 . Pişik : Karbonat pişikten kurtulmada ç ; ok iyidir . Birkaç ; yemek kaşığı karbonat ilave ettiğiniz banyo kü ; vetinin iç ; ine girin . Bu kaşıntınızı azaltacak ve pişikleriniz iyileşirken kendinizi daha iyi hissedeceksiniz . Ya da nemi ve teri emmesi iç ; in karbonatı veya mısır nişastasını doğrudan kızarıklık olan bö ; lgeye uygulayabilirsiniz .

3 . Su toplaması : Su toplayan bö ; lgenizi su ve sabunla temiz tutun . Ü ; zerine biraz aloe vera jel sü ; rü ; n ve iyileşmesine yardım etmek iç ; in bir bandaj ile sarın . Sü ; rdü ; ğü ; nü ; z jelin işlenmiş maddeler iç ; ermediğinden , saf olduğundan emin olun .

4 . Dış kulak yolu enfeksiyonu : Kulağınıza su kaç ; tığında ve bakteri ya da mantar geliştiğinde oluşuyor . Ağrısını kesmek iç ; in , en basit yol aspirin gibi ağrı kesici almaktır . Evde tedavi etmek iç ; in ise havluya sarılmış sıcak su şişesi veya sıcak su torbası kullanabilirsiniz . Ayrıca , eczanelerden sarımsak yağı alabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz . Orta boydaki 3 diş sarımsağı rendeleyin . Ü ; zerini zeytinyağı ile ö ; rtü ; n ve bir gece karışımı dinlendirin . Etkilenen bö ; lgeye 3 damla sü ; rü ; n .

5 . Bö ; cek ısırığı : Bö ; ceğin ısırdığı yeri kaşımak yerine buraya birkaç ; damla nane yağı sü ; rü ; n . Serinletici etkiye sahip olan yağ , ısırığın yayılmasını ve iyileşme sü ; recini hızlandırır . Ya da bö ; ceğin ısırdığı bö ; lgeye nane iç ; eren bir diş macunu sü ; rebilirsiniz .

6 . Kesikler ve sıyrıklar : Kesilen ya da ç ; izilen bö ; lgenizi enfeksiyondan korumak iç ; in doktorun ö ; nerdiği bazı bandajları ve antibiyotik kremleri kullanabilirsiniz . Ancak yanınızda bunlar yoksa yaralı bö ; lgeye biraz bal sü ; rü ; n ve sarın . Bal antibakteriyal ö ; zelliğe sahip .

7 . Zehirli sarmaşık : Bir kez zehirli sarmaşığa dokunduğunuzda urushiol yağından kurtulmak iç ; in 15 dakikanız vardır . Bulabilirseniz sabun ve ılık su kullanın . Silmek iç ; in bez kullanırsanız kaşındıran yağı vü ; cudunuza yayarsınız .

8 . Kuruyan , yıpranan saç ; lar : Gü ; neş , su ve klor saç ; larınızı kurutur , sertleştirir , kolay kırılmasına yol aç ; ar . Bu sorunu avokado ile ç ; ö ; zebilirsiniz . Avokado saç ; ınızı nemlendirir ve protein yü ; kleyerek saç ; larınızı gü ; ç ; lendirir . Olgun ve soyulmuş bir avokado ile bir ç ; ay kaşığı buğday yağı ve jojoba yağını karıştırın . Yeni yıkanmış saç ; ınıza uygulayın ve saç ; diplerine kadar yayın . Saç ; ınıza bone takın . 15-30 dakika bekledikten sonra iyice durulayın .

Zaman