Hakkari ve Şırnak'a referandum gezileri

Başbakan Erdoğan'ın Gediktepe ziyaretine CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gürvil'le karşılık verdi. Bunun üzerine harekete geçen Erdoğan, miting programlarına Hakkâri ile Şırnak'ı da ilave etti.

  GÜ ; NEYDOĞU POPÜ ; LER OLDU
&ldquo ; Siper savaşı&rdquo ; , miting alanlarına taşınıyor . Gediktepe ziyaretine , CHP Lideri Kılıç ; daroğlu ' nun Gü ; rvil ' le karşılık vermesi ü ; zerine Erdoğan , Meclis kapanınca başlatacağı referandum kampanyasına Hakkâ ; ri ve Şırnak ' ı da ekledi .

TERÖ ; RE RAĞMEN AÇ ; ILIMA DEVAM
Mitinglerin tarihi şimdilik gü ; venlik gerekç ; esiyle gizli tutuluyor . Erdoğan mitinglerde hem Anayasa değişikliği gerekç ; esini anlatıp muhalefeti eleştirecek hem de terö ; re rağmen aç ; ılımın sü ; receği mesajını verecek .

Referandum gezilerine Hakkâ ; ri ve Şırnak ' tan başlıyor

ERDOĞAN ' DAN ' TAM SİPER ' YANITI
Başbakan Erdoğan , &ldquo ; siperde ç ; ö ; melme&rdquo ; tartışmasının ardından bö ; lgeye bir kez daha gitmeye hazırlanıyor . Erdoğan , referandum gezilerini Hakkâ ; ri ve Şırnak ' tan başlatmayı planlıyor

BAŞBAKAN Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıç ; daroğlu arasındaki &ldquo ; siper savaşı&rdquo ; ilginç ; bir boyut kazandı . Kılıç ; daroğlu ' nun bö ; lgeye gitmesinin ardından atağa geç ; meye hazırlanan Başbakan Erdoğan , Meclis kapandıktan sonra yapmayı planladığı referandum gezilerine Hakkâ ; ri ve Şırnak ' ı da ekledi . Başbakan Erdoğan , tarihi gü ; venlik nedeniyle gizli tutulan ziyaretinde , Anayasa değişikliğinin gerekç ; esini anlatarak , muhalefetin tavrını eleştirecek ve terö ; re rağmen demokratik aç ; ılımın devam ettiği mesajını verecek .

PROTESTO EDİLMİŞTİ

Başbakan Erdoğan ' ın 2 Kasım 2008 ' deki Hakkâ ; ri-Yü ; ksekova gezisi sırasında kentin girişinde kadın ve ç ; ocukların ö ; nde olduğu bir grup , araç ; ları taşlamıştı . Erdoğan konuşma yapacağı salona polis helikopteri ile gelirken gö ; stericiler tazyikli su ve biber gazıyla engellenmişti . Kentte belediyenin toplamadığı ç ; ö ; pleri , İl Ö ; zel İdaresi toplatmıştı . Erdoğan ' ın burada yaptığı konuşmada &ldquo ; tek millet , tek devlet&rdquo ; vurgusu yaparak sö ; ylediği , &ldquo ; Buna karşı ç ; ıkanın bu ü ; lkede yeri yok . Buyursun istediği yere gitsin&rdquo ; sö ; zleri , DTP ' liler tarafından sert bir biç ; imde eleştirilmişti .

habertü ; rk