Yozgat Bozok Üniversitesinin Konuk Öğrencileri Sivas'ı Gezdi

Yozgat Bozok Üniversitesi Uluslararası Ofis Başkanlığı ile Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Uluslararası Konuk Öğrenci Etkinlikleri" kapsamında konuk öğrenciler Sivas'ı gezdi

Yozgat Bozok Üniversitesinin Konuk Öğrencileri Sivas'ı Gezdi
  Yozgat Bozok Üniversitesi Uluslararası Ofis Başkanlığı ile Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi ' nin ortaklaşa yürüttüğü " Uluslararası Konuk Öğrenci Etkinlikleri " kapsamında konuk öğrenciler Sivas ' ı gezdi .
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ' ün davetlisi olarak olarak Sivas ' a giden öğrenciler , ilin tarihi ve turistik mekanlarından , İnkılap Müzesi ( Sivas Kongre Binası ) Çifte Minare , Buruciye Medresesi , Gök Medrese , Ulu Camiyi gezerek mekanlar hakkında bilgi aldılar . Birbirinden güzel ve eşsiz eserler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler geleneksel Türk Mimarisine duydukları hayranlıklarını ifade ettiler . Gün içinde öğrenciler Sivas ' ın çarşısını da gezerek hediyelik eşya aldılar .
Öğrencilere Sivas Belediyesinde Türk Musikisi hakkında bilgi verip örnekler sunuldu . Tambur , ud ve ney üstatlarının Türk Musiki ' sinden örnekler icra ettiği öğrencilerde mırıldanarak eşlik etmeye çalıştılar . Konuk öğrencilerden Kırgız bir öğrenci Cahit Sıtkı Tarancı ' nın 35 Yaş şiirini okudu ve büyük beğeni aldı . Belediye ziyaretinde Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Saydam , " Kardeş Türk Topluluklarından olan siz öğrencilerimizi burada ağırlamaktan mutluyuz . Ülkenize döndüğünüzde bizleri anlatın ve tüm arkadaşlarınızı misafir etmek istediğimizi belirtin ' ' dedi .
Daha sonra öğrenciler Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç . Dr . Fatih Dervişoğlu ' nu ziyaret ettiler . Ziyarette , Türk Tarihi ' ne ışık tutan ve Türkçe ' nin ilk yazılı belgesi olan Orhun Kitabeleri hakkında bilgiler verdi , örnekler okudu ve öğrencilerin sorularını yanıtladı . Ziyaret sonunda öğrencilere içinde Türk Bayrağının da bulunduğu çeşitli hediyeler verdi .