Yeşilli YİBO'ya spor kompleksi kuruldu

Mardin'in Yeşilli ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na Kaymakam Murat Girgin'in desteği ile spor kompleksi kuruldu.

SODES projesi kapsa

Mardin'in Yeşilli ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na Kaymakam Murat Girgin'in desteği ile spor kompleksi kuruldu.

SODES projesi kapsamında Yeşilli YİBO'da kurulan spor kompleksinde tenis kordu, satranç arenası ve futbol sahası yapıldı. 75 bin TL'ye mal olan spor kompleksinden 500 öğrencinin faydalanacağı belirtildi.

Yeşilli YİBO'da kurulan spor kompleksinin açılışına Vali Hasan Duruer, Kaymakam Murat Girgin, Belediye Başkanı Enver Sağlam, Mardin Tenis Kulübü Başkanı Dr. Adem Özden ve vatandaşlar katıldı.

Spor kompleksinin açılışını Kaymakam Murat Girgin ile yapan Vali Hasan Duruer, YİBO'da okuyan öğrencilerin sportif ihtiyaçlarını karşılayacak son derece modern bir tesise kavuştuklarını söyledi.

Duruer, "Eğitimin yanında öğrencileri sosyal aktivitelere yönlendirmek için bu tür spor komplekslerini artırmak istiyoruz." dedi

Kaymakam Murat Girgin ise SODES projesi kapsamında Yeşilli Yatılı İlköğretim Okuluna önemli bir proje kazandırdıklarını söyledi.

Girgin, "75 bin TL.'ye mal olan spor kompleksi Mardin'de örnek bir projedir. Öğrencilerimiz eğitimden sonra boş vakitlerini değerlendirmek için burada bir yandan tenis bir yandan futbol bir yandan da beyin jimnastiğini geliştirmek için satranç arenasında boş vakitlerini değerlendirme fırsatını yakalayacaklar. Özellikle kırsal kesimden gelen ve YİBO'da okuyan öğrencilerimiz hayatlarında ilk defa tenis kordu ile tanışacak. Bu tür projeleri bütün okullara yaygınlaştırmak istiyoruz." şeklinde konuştu

Spor kompleksinin açılışından sonra Vali Hasan Duruer ile Mardin Tenis Kulübü Başkanı Dr. Adem Özden tenis maçı yaptı.