Anamurlular muz festivali için koştu

Anamur 2. Muz Festivali, uluslararası maratoncu Uğur Baysal eşliğinde düzenlenen halk koşusuyla başladı. Yediden yetmişe, 200'e yakın kişinin katıldığ

Anamur 2. Muz Festivali, uluslararası maratoncu Uğur Baysal eşliğinde düzenlenen halk koşusuyla başladı. Yediden yetmişe, 200'e yakın kişinin katıldığı koşuyu yarışmacıların büyük çoğunluğu varış çizgisinde bitirdi. Atatürk Anıtı'ndan Mini Çarşıya kadar olan koşu sağlıklı yaşam ve halkı spora teşvik etmek için düzenlenmiş bir organizasyon olduğu için derece veya ödül söz konusu olmadı. Bitiş çizgisine gelen koşuculara ve misafirlerine limonata ve muz ikramı yapıldı.

Koşuda Anamur Belediye Spor Altyapısı, Anamur Belediye Spor Karate Kulübü, Anamur Lisesi Koşu takımı, Ülkü Ocakları Başkanı Mahmut Kara, Anamur'da tatil için bulunan bir çok yerli turist ve Anamur halkı katıldı. Üç gün boyunca devam edecek olan festival hakkında kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Türe, "Amacımız Anamur'u ve Anamur'la simge haline gelen muzumuzu bütün Dünyaya tanıtmaktır." dedi.

Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen yöresel oyun ekiplerinin gösterileriyle renklenecek olan Anamur 2. Muz Festivalinde Kıraç, Jale Parıltı, Orhan Ölmez ve Yerel Sanatçılarla hareketlenecek. Festival kapsamında devam 84 tenisçinin katılımı ile Antisk Tenis turnuvası düzenlendi.