Amasya'nın Bölgesel Katı Atık Bertaraf Tesisi hizmete girdi

Amasya Bölgesel Katı Atık Bertaraf Tesisi (AKAB) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tesisin açılışına hükümeti temsilen Çevre ve Orman Bakanı Ve

  Amasya Bölgesel Katı Atık Bertaraf Tesisi ( AKAB ) düzenlenen törenle hizmete açıldı .

Tesisin açılışına hükümeti temsilen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu , AK Parti Amasya miletvekilleri Akif Gülle ve Avni Erdem , Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz , Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir , ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı .

Açılışta konuşan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu , şehzadeler şehri Amasya ' da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti . Eroğlu , Amasya ' ya hükümet olarak ayrı bir önem verdiklerini , buraya yapılan yatırımların sadece kendi bakanlığının yaptığı yatırımlardan ibaret olmadığını , diğer bakanlıkların da büyük yatırımlarda bulunduğunu söyledi . Eroğlu , Amasya için hayati önem taşıyan Aydıncık barajı ve Amasya barajı projelerinin de yakın zamanda hayata geçeceğinin müjdesini verdi .

Hiçbir hükümetin Türkiye ' ye bu kadar yatırım yapmadığını savunan Eroğlu , " Gelmiş geçmiş hükümetler içinde en çevreci hükümet biziz . Bunu da buradan ilan ediyorum " ifadesini kullandı . Ayrıca Eroğlu , bu tesisin açılışında emeği geçen Amasya Belediyesi ' ne ve tesisi zamanında yetiştiren yüklenici MAKSOMER İnşaat ' a şükranlarını sundu .

Amasya Miletveki Akif Gülle yaptığı konuşmada , Amasya ' nın birlik ve beraberlik içinde bu projeyi yerine getirerek büyük bir başarıya imza attığını kaydetti .

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de Amasya için hayati önem taşıyan bu tesisin herkese hayırlı olmasını diledi . Özdemir , katkılarından ve desteklerinden dolayı ilçe belediye başkanlarına ve yüklenici firma MAKSOMER firma sahiplerine teşekkür etti .

Amasya Belediyesi AKAB Birlik Müdürü Maşide Bütüner ise tesisin yapımında emeği geçen herkese şükranlarını sundu . Açılış konuşmalarının ardından Veysel Eroğlu ' nun açılış kurdelesi kesmesiyle tesis hizmete girdi .