Yağışlar kirazı vurdu, festival hüzünlü başladı

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde buruk sevinç yaşandı. Bu yıl 34.'sü yapılan Uluborlu Kiraz Festivali ve yağlı pehlivan güreşleri, kiraz üretimi yoğun y

  Isparta ' nın Uluborlu ilçesinde buruk sevinç yaşandı . Bu yıl 34 . ' sü yapılan Uluborlu Kiraz Festivali ve yağlı pehlivan güreşleri , kiraz üretimi yoğun yağışlardan olumsuz etkilendiği için buruk başladı . Cumhuriyet alanındaki tören Atatürk anıtına çelenklerin konulması ve saygı duruşu ile başladı . İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından tören alanı olan güreş meydanına gelindi .

Konuklara hitaben bir ' hoş geldiniz ' konuşması yapan Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi . " Maalesef bu yıl festivalde fazla sevinemiyoruz . Bu yıl bol yağışlı geçen haziran ayı ve bilhassa 24-25 Haziran gecesi yağan yağmurla ki metrekareye 112 , 3 kilogram yağış düştü . Bardağı taşıran son damla oldu sanki . Kirazlarda çatlaklıklar meydana getirerek üreticiye çok zarar verdi . Hemen ardından İl Tarım , İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen mühendisler Isparta milletvekillerimizden Sait Dilek ve Haydar Kemal Kurt ile birlikte araziye çıkıp hasar tespiti yaptırdık . Yapılan tespitte yüzde 70 oranında Hasar olduğu bakanlığa rapor edildi . Yetkililerden çiftçimize yardım bekliyoruz . " şeklinde konuştu .

Daha sonra sırayla Isparta Milletvekilleri Haydar Kemal Kurt ve Süreyya Sait Bilgiç birer konuşma yaparak çiftçilerin zararlarının telafi edileceği sözü verdi . Vali Ali Haydar Öner bugün buraya festival sevincini değil vatandaşların felaket üzüntüsünü paylaşmak için geldiklerini söyledi .

Uluborlu Atatürk İlköğretim Okulunun hazırladığı mehter takımı ve folklar ekibinin gösterilerinden sonra en kiraz yetiştirenlere ödülleri verili . Hüseyin Dumaz , Melek Selda Yılma , Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Olarak Uluborlu Kaymakamı Hayati Daşdan ' a ve mansiyona layık görülen Muammer Bilgin ve Recai Kirişe de belediye başkanlığının altın ödülünü aldı .