Kılıçdaroğlu da askeri birliği ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sınır bölgesini ziyareti sırasında, Hakkari-Çukurca'ya geçtiği ve sınırdaki siperlerde incelemelerde bulunduğu bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun sınır gezisine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da katıldı.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun , sınır bölgesini ziyareti sırasında , Hakkari-Çukurca ' ya geçtiği ve sınırdaki siperlerde incelemelerde bulunduğu bildirildi . Kılıçdaroğlu ' nun sınır gezisine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da katıldı . CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , sınır bölgesine yaptığı ziyaretle ilgili olarak , " Bu gezi CHP ' nin terörü önleme ve terörle mücadele konusundaki kararlılığının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir " değerlendirmesinde bulundu .

CHP Genel Merkezi ' nden yapılan yazılı açıklamaya göre , Kılıçdaroğlu , Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ , Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner , 2 . Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav , Ankara ' dan saat 9 . 00 ' da askeri uçakla hareket etti .

Siirt Havaalanı ' ndan helikopterle Pervari ilçesine geçen Kılıçdaroğlu , Doğan Köyü ' ne gitti .

Üç şehit veren köy halkına ve şehit yakınlarına taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu , köylülerin sorunlarını dinledi . Köylüler , Kılıçdaroğlu ' ndan yol , su ve sağlık sorunlarına çözüm istedi .

Kılıçdaroğlu ve Sav , önceki gece bir üsteğmen ile bir uzman çavuşun şehit olduğu Sarıyaprak Karakolu ' na giderek , şehit üsteğmen ve şehit uzman çavuşun silah arkadaşlarına baş sağlığı diledi .

Kılıçdaroğlu , burada TSK ' nın ve güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkati çekti .

Şırnak ' ın sıfır noktasındaki Gürvil Karakolunu da ziyaret eden Kılıçdaroğlu , öğle yemeğini askerlerle birlikte yedi .

Kılıçdaroğlu ile Sav , Orgenaral Başbuğ , Orgeneral Koşaner ve Orgeneral Özel ile sınır hattı üzerinden Çukurca ' ya geçti . Çukurca ' da brifing alan Kılıçdaroğlu , Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki siperleri de ziyaret ederek , nöbetteki askerlerle görüştü .

Daha sonra Zap Vadisi üzerinden helikopterle Van ' a hareket eden Kılıçdaroğlu , Van Havaalanı ' ndan Ankara ' ya döndü .

Kılıçdaroğlu , ziyaretiyle ilgili yaptığı değerlendirmede , silahlı kuvvetlerin , karakolların ve sınır birliklerinin terörle mücadele konusundaki kararlılıklarına şahit olduklarını ifade etti .

Kendisine verilen brifingde , Irak ' tan sızmalara ve Kuzey Irak ' taki otorite boşluğuna dikkat çekildiğini ve bu konunun mutlaka değerlendirilmesinin istendiğini belirten Kılıçdaroğlu , şunları kaydetti : " Bu temas ve incelemeler bize göstermiştir ki siyaset bu kadar ciddi sorunlara rağmen maalesef çözüm üretememiştir . AKP ' de bu olayı siyasi bir malzeme olarak kullandığı için sorunu çözememiş ve bu kritik noktaya gelinmesine neden olmuştur . Bu gezi CHP ' nin terörü önleme ve terörle mücadele konusundaki kararlılığının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir . Geziden çok önemli değerlendirmeler ve notlarla ayrıldık . "


CNN Türk