Kardeşlerimin hepsi türbanlı irtica işlerinden de anlamam - POLİTİKA

Albay Çiçek kutsal kitap üzerine yemin ederek başladığı savunmasında idam edilen Boğazlıyan Kaymakamı’nın “Ben memuruyum. Ne görev verildiyse onu yaptım” sözlerine atıf  yaptı



Albay Çiçek kutsal kitap üzerine yemin ederek başladığı savunmasında idam edilen Boğazlıyan Kaymakamı’nın “Ben memuruyum. Ne görev verildiyse onu yaptım” sözlerine atıf  yaptı

HELİN ŞAHİN  İSTANBUL

Demokrasiye Müdahale Planı’nın altında ıslak imzası çıkınca 3 kez tutuklanan Albay Dursun Çiçek, dünkü duruşmada savunma yaptı. Çiçek savunmasına, “Kutsal kitap üzerine doğruları söylemek üzere yemin ederek” başlayan Çiçek zaman zaman bağırarak hakkındaki tüm iddiaların yalan olduğunu iddia etti. İzma özürlü olduğunu savunan Albay Çiçek, kendisini Boğazlıyan Kaymakamı’nın “Ben devlet memuruyum. Bana ne görev verildiyse onu yapıyorum” sözleriyle savundu.

‘KUTSAL KİTAP ÜZERİNE YEMİN EDERİM’

Islak İmza davasının 3. duruşmasında savunmasını yapan iki numaralı sanık Albay Çiçek sözlerine “Sadece ve sadece doğruları söyleyeceğime kutsal kitabımız, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum” diyerek başladı. İrtica Planı ve Erzincan Ergenekon iddialarının komplo olduğunu savunan  Çiçek, “Üçüncü Ordu Komutanı icra etmeye başlamış. Gülerler, gülerler” diye bağırdı. Çiçek “Bu plan değil, pilav pilav. İftira, komplo. Bana bunu yapanları şiddetle kınıyorum. Bunun hesabını da soracağım” diye konuştu.

‘BİN İRTİCA İŞLERİNDEN ANLAMAM’

“Ben irtica işinden anlamam” diyen Çiçek 3 kızkardeşinin de türban taktığını, kendisinin başında olduğu birimin NATO ve dış konulara baktığını söyledi. Plandaki bazı kelimelerin askeri liaretüre uymadığını savunan Albay Çiçek, kendilerinin Fettullah Gülen ve AKP diye plan hazırlamadıklarını, hazırlasalar adli müşavirlikten ‘suç’ diye geri döneceğini iddia etti ve belgedeki bazı ifadelere sinirlenerek ‘’Komutanı, böyle bir belgeyi albayın yüzüne atar’’ diye bağırdı.

İMZA ÖZÜRLÜYÜM ONUN İÇİN BURDAYIM

Ergenekon savcılarının, askeri savcılıkta imzasını neden değiştirdiği sorusuna “İmzamı askeri savcılıkta değil, 3 yıl kadar önce değiştirdim. Planın üzerindeki imzayı 3 yıldır kullanmıyorum” diyen Albay Çiçek, dün mahkemede “Güvenliğimi sağlamak için askeri savcılıkta imzamı değiştirerek attım. Bunu askeri savcıya da söyledim. İmzamın güvenliği geliştirmem gerekiyordu” dedi. “Sahte belge üzerinde tek gerçeğe yakın olan şey imzam” diyen Albay Çiçek “Çünkü taklit edilebilen bir imza. Ben imza özürlüyüm. En zayıf noktam bu” dedi.

KAYMAKAM KEMAL BEY SAVUNMASI

İdam edilen Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in son sözleri olan “Ben devlet memuruyum. Bana ne görev verildiyse onu yapıyorum” sözlerini hatırlatan Albay Çiçek “Geçen yıl Genelkurmay Askeri Disiplin Mahkemesinde başkanlık yaparken bir binbaşı belge sızdırdığı iddiasıyla yargılanıyordu. Binbaşı ‘Bu suçtan yargılanacağıma şehit olsam daha iyi’ dedi. Ben de keşke Güneydoğu’da şehit olsaydım da bunları yaşamasaydım’’ diyerek ağladı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı duruşmaya öğlen arası verdi. Çiçek kürsüde bir süre daha ağladı.

İntihar etmemi beklemeyin

Albay Çiçek “İmzanın bana ait olmadığına yüce mahkeme heyetini ve iddia makamını nasıl ikna edebilirim diye bir yıldır düşünüyorum. Yemin etmek, kutsal kitaba el basmak, yalan makinesine bağlanmak... Her şeye açığım. Ne yapmalıyım? Birileri benden onur intiharı beklemesin. Benim çok sevdiğim eşim, çocuklarım ve yakınlarım var. Ben inancı gereği sonuna kadar mücadele azim ve kararlılığında olan bir insanım” diye konuştu.

Yargıtay’da yargılanayım

Savunmasını 3.5 saatte tamamlayan Albay Dursun Çiçek, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkında 13 kez suç duyurusu yaptığını belirterek “Savcı, hukuk anlamında olayı kan davasına çeviriyor” dedi. Genelkurmay Başkanlığında, Yargıtay’da hesap vermeye hazır olduğunu anlatan Çiçek, dosyasının Yargıtay’daki İlhan Cihaner davasıyla birleştirilmesini istedi. Albay Çiçek, gizli tanıklar ve savcılar hakkında suç duyurusund bulunulmasını istedi.

 

Star Gazete