Köylere Taziye Çadırı Dağıtımı

İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan merkez ve ilçelere bağlı 45 köy için yaptırılan taziye çadırları yapılan törenle muhtarlara teslim edildi.

Köylere Taziye Çadırı Dağıtımı
Çadır dağıtımı törenine Iğdır Valisi Amir Çiçek, İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Genel Meclis Başkanı Resul Şek, il genel meclis üyeleri, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı. Burada bir açıklama yapan İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, köylerin ihtiyaçlarını karşılamak için 45 taziye çadırları aldıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda 73 adet taziye çadırı köylerimize dağıtıldı. Bunlar taziye çadırı olarak adlandırılıyor. Fakat köylerde düğün, sünnet ve benzeri faaliyetlerde de kullanılabiliyor. Bizim tek temennimiz, köylülerimizin acı günlerde değil hep mutlu günlerde kullanılmasıdır" dedi.
Vali Amir Çiçek ise, İl Özel İdaresi'nin köylerin yol, su ve altyapı gibi işlerinden sorumlu bir kurum olduğunu belirterek, "Devletimiz KÖYDES projesi sayesinde kırsal alanlara büyük hizmet götürmüştür. Hizmetlerin en güzeli su ve yol hizmetidir. Proje kapsamında Iğdır'da çok büyük işler yapıldı. Burada temel amaç; köyde yaşayan vatandaşımız, şehirde yaşayan vatandaşımızdan geri kalmamasıdır. Dağıtacağımız bu çadırları mutlu günlerinizde kullanmanız dileğiyle hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek, Genel Sekreter Ferhat Akkuş, Meclis Başkanı Resul Şek ve meclis üyeleri tarafından muhtarlara çadırları dağıtıldı.