Aydın Defterdarlığı Pınarbaşı'ndaki Aşevini Boşalttırdı

Aydın'da Pınarbaşı mevkiinde bulunan binası Aydın Belediyesi'ne ait, üzerine kurulduğu alan Milli Emlak'a ait olan aşevi Aydın Defterdarlığı'nın aldırdığı kararla boşaltıldı.

Aşevinin boşaltıldığı saatte aşevine, Aydın Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, Aydın Belediyesi Özel Kalem Müdürü İbrahim Gürdal da geldi. Aşevinin kapısı çilingir eşliğinde açılırken, tabldotları ve tencereleri dışarıya çıkarılan aşevi çalışanlarının üzgün halleri gözlerden kaçmadı. Referandum kampanyası için Ege Bölgesi'ni gezen ve Aydın'da bulunan MHP Grup Başkan Vekili de Oktay Vural da MHP Aydın Milletvekili Ali
Uzunırmak, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan ve çok sayıda partili ile birlikte aşevine geldi. MHP Grup Başkan Vekili Vural, yaptığı konuşmada burada da Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a yüklendi.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada ASTİM'de yeni bir yer yaptıklarını, her öğün burada 300'ü rehabilitasyon merkezindeki çocuklara olmak üzere yılın 365 günü 1125 kişiye yemek çıktığını belirterek; "Devletin bir kurumu başka bir kurumuna burada zulüm yapıyor. Yüreği yeten varsa gelsin kapatsın. Fakir fukara burada aç kalacak. Yasalara da saygılıyız. Gerekirse bu bahçede bir çadır kurar çadırın içinde hizmet veririz. Krizden yana değiliz, amacımız hizmet. En fazla 2
gün hizmet vermeyiz, 3 demez" dedi.
Yaşanan olayı duyduktan sonra programlarını yarım bırakıp aşevine gelen MHP'li vekiller Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u suçlayan açıklamalarda bulundular.
MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural aşevinin bir hayırsever girişimi olduğunu ancak referandumdaki hayırla alakası olmadığını belirterek; "Aydın'da pankart asmak yasak, ekmek dağıtmak da yasak. Bu konu vicdanı yaralayan bir konu. Hizmeti engellemek yanlış. Yazıklar olsun. Belki de Aydın Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş kendisini terfi ettirenlere diyetini ödüyor. Şu an buradaki tablo utanç verici. Buradan engelli çocuklara yemek gidiyor, burada yaşanan olay kamu vicdanını rencide edici.
Artık AK Parti'ye oy verenler de Aydın'da rencide oldu. Böyle kritik seçim zamanında Aydın Valisi'nin bunu yapması yanlış. Hizmetin partisi olmaz" dedi.
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da yaptığı açıklamada, aşevinden yaklaşık bin 200 kişinin yemek yediğini belirterek; "Öğrendiğimiz kadarıyla bu yapılan uygulamada mahkeme kararı yok. Zaten Sayın Vali mahkeme yolunu bilmez" dedi.