Sendikalı Oldukları İçin İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı

Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren bir otomotiv firmasında sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını ileri süren işçiler Bursa'da eylem yaptı.

Sendikalı Oldukları İçin İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı
Orhangazi'de uluslararası bir otomotiv firması tarafından sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden grup, Orhangazi Parkı'nda eylem yaptı. Sloganlar atarak arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren grup adına konuşan Petrol-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Nuri Han, otomotiv firmasının sendika ile 21.06.2010 tarihinde imzaladığı toplu sözleşmeyi ihlal ettiğini öne sürdü. Sendika üyesi olan 11 kişinin işlerinden çıkarıldığını kaydeden Han, "Sendika olarak bunun peşini bırakmayacağız. Sendikal ve toplu sözleşme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. İşverenlerin tüm engellemelerine rağmen haklarımıza sahip çıkacağız. Söz konusu firma işten çıkarttıkları sendika üyelerini tekrar geri çağırmadığı süre içerisinde eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.
Eylemin ardından grup Bursa Valiliği'ne geçti. Sendika üyeleri Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ile bir süre görüştü. Sıkıntılarını anlatan sendika üyeleri, Müftüoğlu'na şikayet dilekçesini sundu.