Hakkında yakalama kararı bulunan Korgeneral Nejat Bek şehit törenlerine katıldı

Balyoz Darbe Planı kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde şehit olan 4 polis i

Balyoz Darbe Planı kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde şehit olan 4 polis için Adana'da düzenlenen törene katıldı.

Bek, tören sonrasında hakkındaki tutuklama kararını soran gazetecilere, gülümseyerek, "Memleket bizim için kıymetli" diye cevap verdi.

Şehitler için düzenlene törende İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın polislere ve askerlere hitaben yaptığı "Bu Amanoslar temizlenecek. Nasıl yaparsanız yapın Amanosları terörden temizleyin" şeklindeki konuşması hatırlatılan Nejat Bek, "Bölgenin iç güvenlik sorumluluğu Jandarma Bölge Komutanlığı'nda. Biliyorsunuz ben kolordu komutanıyım, ancak hasbelkader böyle bir acı olay nedeniyle buradayız. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağımızı da kendilerine ifade ettik. Bu iş daha üst komutanlıkların arasındaki koordinasyon sonucu kararlaştırılır. Onun için fazla söyleyecek bir şeyimiz yok." dedi.

Balyoz darbe planı iddialarında ismi geçen 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek için İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yakalama kararı çıkarılmıştı. Bek, daha önce de ifadeye çağrılmış ardından serbest kalmıştı.