Tunceli'ye Gönderilen Acil Yardım Ödeneği Ankara

İ'YE GÖNDERİLEN ACİL YARDIM ÖDENEĞİ

ANKARA (A.

İ'YE GÖNDERİLEN ACİL YARDIM ÖDENEĞİ

ANKARA (A.A) - 26.07.2010 - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy, Tunceli iline gönderilen acil yardım ödeneği ile ilgili olarak, 'Başkanlığımızca Tunceli Valiliği emrine bir milyon TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Ödeneğin Tunceli milletvekili Sayın Kamer Genç'in 21 Temmuz 2010 tarihinde başbakanlığa siyah çelenk bırakmasıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır' dedi.
Ersoy, Tunceli'ye gönderilen acil yardım ödeneğine ilişkin yazılı açıklamada yaptı.
Söz konusu ödeneğin 16 Temmuz 2010 tarihinde gönderildiğini belirten Ersoy, Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakanlığa siyah çelenk bırakmasıyla hiçbir ilgisi bulunmadığını bildirdi.
Ersoy, 8 Mart 2010 tarihinde meydana gelen Elazığ-Kovancılar merkezli 5.8 büyüklüğündeki depremde Başkanlığa bağlı teknik ekiplerin 17-21 Mart 2010 tarihlerinde afet bölgesinde incelemelerde bulunduğunu belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:
'Tunceli ilinde Başkanlığımızca kaydedilen ivme kayıtlarının dağılımları ve yerinde yapılan tespitlerle Elazığ depreminin yıkıcı bir etkisinin görülmediği anlaşılmıştır.
Bu itibarla, 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun ve buna bağlı olarak çıkarılan afetlerin genel hayata etkililiğine dair yönetmelik hükümlerine göre Tunceli ve bağlı ilçelerinde söz konusu afetin genel hayata etkili olmadığına karar verilmiştir.
Tunceli Valiliğinin 28 Haziran 2010 tarih ve 2288 sayılı yazısında, 'depremin söz konusu yerleşim yerlerindeki konutlarda direkt bir etkisinin olmadığı, ancak kerpiç yapıların uzun yıllardır bakım, onarım ve tadilat görmemiş olmaları nedeniyle hasarların bulunduğu' belirtilmiştir. Bazı binaların yapı tekniklerine hiç uyulmadan yapılmış ve eski olması nedeniyle kısmen zarar görmüş olabileceği değerlendirilerek Tunceli Valiliğince eski ve hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için onarım yardımı yapılmasına karar verilmiştir. Bu amaçla ilk etapta Başkanlığımızca Tunceli Valiliği emrine bir milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderilmiştir. Ayrıca İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca da barınma yardımı projesi uygulanmaktadır.
Tunceli iline gönderilen bir milyon TL'lik Acil Yardım Ödeneği, 16 Temmuz 2010 tarihinde Valilik emrine gönderilmiştir. Görüleceği üzere gönderilen ödeneğin Tunceli Milletvekili Sayın Kamer Genç'in 21 Temmuz 2010 tarihinde Başbakanlığa siyah çelenk bırakmasıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.'
26.07.2010 18:16:30