Kocaeli Derince Sarıkamışlılar Derneği üyeleri Kars'ı gezdi

'Derince Sarıkamışlılar Derneği Şehitleri ile Buluşuyor' sloganıyla Kars'a gelen Kocaeli Derince Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğ

'Derince Sarıkamışlılar Derneği Şehitleri ile Buluşuyor' sloganıyla Kars'a gelen Kocaeli Derince Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri tarihi ve dini yerleri ziyaret etti.

Dernek Başkanı Şakir Durdağı, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Seferoğlu, Dernek Başkan Yardımcısı Ayhan Döşkaya, Gençlik Kolları Başkanı Feridun Bildik ile birlikte gelen 40 kişiden oluşan dernek üyeleri, kentin leziz yemeklerinin yapıldığı Kristal Lokantası'nda yöresel yemeklerden tattı.

Kars Kalesi, Evliya Camii, Kümbet Camii (12 Havariler Kilisesi) ile Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri türbesini ziyaret eden dernek üyeleri hem anılarını tazelediler hem de kentin tarih kokusunu soludu. Kocaeli Derince Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Durdağı, tur gezisinin amacıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Sarıkamış dramı denilen ve vatan uğruna şehit olan 90 bin şehidimizi anmak için geldik. Kar kış demeden Alah-u Ekber Dağları'nın yüce setlerini aşıp vatan uğruna Sarıkamış harekatına katılan askerimizin ruhlarını yad etmek için bu turu düzenledik. Turumuzu; Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Derince Belediyesi ve Sarıkamışlılar Derneğiyle ortaklaşa düzenlendik." dedi.

Durdağı, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'e ve Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a da ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.