Balyoz'da ilk gözaltı 'Havada' - POLİTİKA

‘’Balyoz Planı’’ iddialarına ilişkin olarak açılan davada hakkında yakalama emri çıkarılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, 17.45’te İstanbul’a gitmek üzere, Bodrum-Milas Havalimanı’na geldi.



‘’Balyoz Planı’’ iddialarına ilişkin olarak açılan davada hakkında yakalama emri çıkarılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, 17.45’te İstanbul’a gitmek üzere, Bodrum-Milas Havalimanı’na geldi.

Doğan VIP’te beklediği sırada, sivil polisler geldi. Ancak polisler uzakta durarak Doğan’a yaklaşmadı. Doğan’ı gözaltına almak isteyen polisler, savcıyla yapılan görüşmenin ardından bundan vazgeçerek, Doğan ile aynı uçakla İstanbul’a gitmeye karar verdi.

İKİ SİVİL POLİS UÇAKTAN ALDI

Bunu öğrenen Çetin Doğan, ‘’Havada uçak mı değiştireceğiz’’ diyerek, bavullarını istedi ve karayoluyla İstanbul’a gitmeye karar verdi. Ancak bavullar uçakta kaldığı için bu da mümkün olmayınca, Doğan, alanda yarım saat bekletilen uçağa alındı ve İstanbul’a hareket etti. Bu arada, Doğan’ın korumaları ile polisler zaman zaman tartıştı. Onur Hava Yolları’na ait uçakla İstanbul’a gelen Doğan, uçaktan alınarak iki sivil polis aracı eşliğinde Atatürk Havalimanı’ndan çıkarıldı. • HAKAN GÜREL MUĞLA

HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ: Adli Tıp’a götürülen Doğan, ‘yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı’ nedeniyle önce İÜ Tıp Fakültesi’ne, ardında da Siyami Ersek Kalp Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.  

İstanbul Adliyesi komutanları bugün bekliyor

‘Balyoz’da 102 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararı İstanbul Emniyet’i ve Genelkurmay’ a ulaştı. 10. Ağır Ceza tarafından ‘oybirliğiyle’ yakalama kararı çıkarılan sanıkların bugün İstanbul Adliyesi’ne teslim olması bekleniyor.

Davanın bir numaralı sanığı emekli Org. Çetin Doğan, emekli kuvvet komutanları Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve eski Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun’un da aralarında bulunduğu 102 sanık mesai saatlerinde teslim olmazsa Emniyet ve Genelkurmay devreye girecek. Mahkemeye çıkarılacak askerler, tutuklama kararı yüzlerine okunduktan sonra muvazzaflar Hasdal, emekliler ise Silivri Cezaevi’ne gönderilecek. • BÜNYAMİN DEMİRKAN / ENSAR KORKMAZ

CUNTAYA TEPKİ

Adalet Platformu, darbelere hayır demek için İstaiklal Caddesi’nde yürüyüş yaptı. Kalabalık grup, ‘Hain Cunta Açığa Alınsın, 35. Madde Kalksın” ‘ yazılı parkatlar taşıdı. • GÜL ÇELİKKOL

 

Star Gazete