Trabzon'da "Son 365 Gün" etkinlikleri

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları "Son 365 Gün" etkinlikleri basın toplantısı, Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları "Son 365 Gün" etkinlikleri basın toplantısı, Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Olimpiyat Komitesi Temsilcisi Neşe Gündoğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları 2011 Koordinatörü Nihat Doker katıldı.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na 1 yıl kalması itibariyle, "Son 365 Gün" etkinliklerinin startını verdi. Bu günü anlamlı bir gün olarak nitelendiren Faruk Nafiz Özak, "Türkiye tarihinde ilk defa olimpiyat düzenliyor. Gençlik olimpiyatları olarak adlandırılıyor." şeklinde konuştu.

Özak, olimpik oyunlar hakkında bilgiler verirken, organizasyonun yapılacağı il olan Trabzon'un tesis bakımından gençlik oyunları için yeterli tesislere sahip olduğunu; ancak yenilerini yaparak da bunları taçlandırdıklarını söyledi.

Öte yandan Türkiye'nin çeşitli branşlarda büyük organizasyonlar yapabildiğini de kaydederek, "Türkiye çok büyük organizasyonlar yapabilen bir ülkü. Ağustos'un sonunda Dünya Basketbol Şampiyonası'nı yapacağız. Voleybol, atletizm, golf gibi branşlarda uluslar arası organizasyonlar yapacağız. Türkiye'ye artık bu sorulmuyor ve Türkiye bunu yapar olarak kabul ediliyor." diye konuştu.

Bu arada basın toplantısının ardından Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın maskotu olan hamsinin lansmanı yapıldı.