Dia'dan sonrası Gyan - SPOR

Senegalli kanat oyuncusuna 4 yıllık imza attıran Fenerbahçe’de sıra Ganalı golcüye geldi



Senegalli kanat oyuncusuna 4 yıllık imza attıran Fenerbahçe’de sıra Ganalı golcüye geldi

“Rüzgarın Oğlu”nu transfer ederek, Stoch’tan sonra 2. bombasını patlatan Sarı-Lacivertliler Asamoah Gyan’ı da bir-iki gün içinde açıklayacak

Golcü futbolcuyu yıllık 2.5 milyon euro’ya ikna eden yönetim, Rennes ile de 12 milyona anlaştı. Ödeme planı netleşince, Gyan transferi noktalanacak


Fenerbahçe canlandı. Miroslav Stoch’un ardından dış transferde bir süre sessiz kalan Kanarya, önceki gece İssiar Dia’ya 4 yıllık imza attırdı. Nancy’den 6 milyon euro’ya transfer edilen “Rüzgarın Oğlu” lakaplı 23 yaşındaki Senegalli oyuncu, dün Galatasaray ile Almanya’da oynanan derbinin devre arasında stada gelip, maç bitiminde de soyunma odasına inerek arkadaşlarıyla tanıştı. Dia ile sağ kanadı güvenceye alan Sarı-Lacivertliler, golcü için de hız kesmiyor.

TRANSFER BİTTİ, DETAYLAR KALDI

Fener, Asamoah Gyan’da da sona yakın. Ganalı golcünün uzun süredir peşinde olan yönetimin, kulübü Rennes ile olan pazarlıkta son aşamaya geldiği ve 12 milyon euro’ya uzlaşıldığı belirtildi. Gyan ile de yıllık 2.5 milyon euro’ya el sıkışan Fenerbahçeli yöneticiler, ödeme takvimindeki pürüzlerle uğraşıyor.

KOCAMAN: ROTA FORVETİN MERKEZİ

Teknik Direktör Aykut Kocaman, İssiar Dia’nın transferi ile artık rakip kaleye daha hızlı gideceklerini belirterek, “Sürati ve driblingleriyle öne çıkan bir futbolcu. Esas önceliğimiz, forvetin merkezi. O yönde bir beklentimiz var. Sanırım birkaç gün içinde bir gelişme olacak” diyerek, Gyan’ı işaret etti.

Stoch’tan 3 kat daha hızlı

Başkan Aziz Yıldırım’dan Dia’ya övgü. Galatasaray maçı için dün Almanya’ya giden Yıldırım, uçakta gazetecilerle yaptığı sohbette, “Dia çok önemli bir futbolcu. Stoch’tan 3 kat hızlı. Kendisini 5-6 kez izledim. Kanatta, forvette, Alex’in yerinde de oynatabilirsiniz. Sırf bu yüzden sözleşmesine ‘2 yıl sonra almak isteyen 13 milyon euro öder’ diye madde koyduk” dedi. Golcü transferiyle ilgili de açıklamalar yapan Başkan, “Hazard’ın kulübü 25 milyon euro istedi. Şilili Sanchez’le de ilgilendik. Ama Dünya Kupası sonrası bonservisi 30 milyon euro’ya çıkınca vazgeçtik. Gyan da ilgilendiğimiz, görüştüğümüz bir futbolcu. Anlaşma sağlarsak, bu transferi de hemen açıklayacağız. Bugün-yarın bir açıklama olabilir” ifadesini kullandı.

1 numarayı çektim, 1. oluruz

Süper Lig’de yeni sezonun fikstürü dün çekildi. Kura çekimine Fenerbahçe adına katılan Genel Sekreter Vedat Olcay, 1 numarayı çektikten sonra iddialı konuştu. Olcay, “Fikstürde 1 numarayı biz çektik. Fenerbahçe ligde de 1 numara olacak. Maçlara seyircimizle başlamak isterdik ama cezamız nedeniyle bu mümkün olmaycak. Beşiktaş ve Galatasaray ile ilk yarıdaki maçları evimizde oynayacağız. Bu bir avantaj olabilir. Ama bunun değerlendirmesini teknik heyet yapar” dedi. 

 

 

Star Gazete