Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi'nden Lys'de Yüzde 100 Başarı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'ye katılan 142 Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencisinin hepsi sınavı başarı ile geçerken; bu öğrencilerden 18'i Türkiye sırlamasında ilk 20 Bin içinde yer aldı.

Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi'nden Lys'de Yüzde 100 Başarı
Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ümran Yıldız TS-2'de 526,152 puan alarak Türkiye 117.'si oldu. Ahmet Emin Kaçar TS-1'de Türkiye 466.'sı ve Bilge Ant TS-1'de Türkiye Bin 52'cisi olarak Türkiye ilk Bin üniversiteli adayı arasına giren öğrenciler oldular.
LYS'de başarısını yüzde 100'e çıkaran Söke'nin köklü okullarından Hilmi Fırat Anadolu Lisesi, 2009-2010 LYS'de başarısı ile dikkat çekti.
Elde edilen başarı ile ilgili açıklama yapan Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ali Oklay; "Geçmişi de başarılarla dolu olan Hilmi Fırat Anadolu Lisesinden mezun olup, LYS 'de başarı elde eden tüm öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyoruz. Bu başarıda tecrübeli öğretmen kadromuz ve idarecilerimizin katkıları da elbette çok büyüktür. Tüm öğretmen ve idarecilerimizi de kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.