Mhp, Başbakan Erdoğan'a Yine Barış Manço Şarkısı İle Seslendi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin referandum için kullandığı Barış Manço'nun 'Hayır' adlı şarkısını bu sefer de Başbakan Erdoğan'ın 'gözyaşları' için kullandı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin referandum için kullandığı Barış Manço'nun 'Hayır' adlı şarkısını bu sefer de Başbakan Erdoğan'ın 'gözyaşları' için kullandı. Vural, "Gözyaşına da hayır diyoruz" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Milletvekili Attila Kaya ve Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Vural, AK Parti TBMM Grup Toplantısı ile ilgili olarak "Sayın Başbakanın ve yönetiminin düştüğü münafık siyasetinin bir sulu perdesi dün yine televizyon ekranlarında naklen yayınlandı" ifadelerini kullandı. AK Parti'nin şehitler üzerinden siyaset yaptığını savunan Vural, "Türkiye'yi nasıl bir zihniyetin yönettiğini milli ve manevi değerler bırakmamış
Başbakan, dün bizim siyasal mücadelemiz içerisinde hayatını kaybetmiş, idam sehpalarına götürülmüş insanları bile istismar etmekten kaçınmadı. Kimsin sen ey Recep Tayyip Erdoğan? Teröristlere gözyaşı döküyorsun. Habur'daki manzaralara ne güzel şeyler oluyor diye söylüyorsun. Partim için papaz elbisesi bile giyerim diyorsun. Şimdi de kalkmış ülkücülerin, milliyetçilerin siyasi tarihinde haklı davamızı savunan arkadaşlarımız üzerinden siyaset yapıyorsun. Ağzına yakışmıyor. Sen ne anlarsın milliyetçilikten?
Sen bu ülkenin manevi değerlerini korumak için canını veren insanları anlayabilir misin acaba? Sen Pehivanoğlu'nu anıyorsun, ülkücü şehitlerden bahsediyorsun, bir de mektubunu okuyorsun. Bu ne aymazlık. O ülkücülere ırkçı, kafatasçı diyen sensin? Faşist diyen sensin. Utanmadan o insanlarını acısını kullanarak oy isteyen sensin" dedi.

"GÖZYAŞINA DA HAYIR"
Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında 12 Eylül'de idam edilenlerin mektuplarını okuduğu sırada ağlamasıyla ilgili olarak Vural, şunları söyledi:
"Dünkü gözyaşları aslında gerçekten siyaset için her şeyi makul gören, her şeyi kullanan bir zihniyetin tipik yansımasıdır. Ülkü Ocakları Pehlivanğlu'nu mezarı başında anarken ey Recep Tayyip Erdoğan sen ne yapıyordun? Rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu'nun babasının da dediği gibi 30 yıldır neredeydiler. Sayın Başbakan 12 Eylül 1980'de top koşturuyordu. Ticaret peşindeydi. Ne yapıyordun sen? Bugün gerçekten bir Başbakanın siyaset ve koltuk uğruna neleri istismar edebileceğini dün gördük. Dün riya, istismar
paçalarından akıyordu ama dün gözlerinden aktı. Rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubu burada. Bu mektupta Pehlivanoğlu diyor ki; bütün bunları okuduktan sonra Allah'tan bulsunlar diyor. Başbakan daha sonra onun iki cümlesini okumuyor. Mustafa Penlivanoğlu annesine ve babasına gönderdiği bu mektubu Başbakan kendi siyasi amacı için sansürlemiştir. 'Mustafalar ölür fakat milliyetçilik fikri ve mücadelesi ölmez. Yaşasın yoluna vermiş olduğum ve kellemi verdiğim Türk milliyetçiliği. Bizim zaferimiz yakındır.
Zafer her zaman Cenabı Allah'a inananlarındır. Onun için hiç üzülmeyin, cenazemin arkasından ağlamayın' diyor. Başbakan Türk milliyetçiliğine düşman olduğu için Mustafa Pehlivanoğlu'nun bu sözlerini sansürlüyor. Bugün Tayyip Erdoğan, Mustafa Pehlivanoğlu'nun fikrini mektubunda okumayarak idam eden 12 Eylülcülerle aynı zihniyette olduğu ve Mustafa Pehlivanoğlu'nu idam edenlere siz onu idam ettiniz bende milliyetçilik fikrini idam ediyorum fikrini göstermiştir."
Vural, MHP'nin referandum için kullandığı Barış Manço'nun 'Hayır' adlı şarkısını cep telefonundan dinleterek, "Gözyaşına da hayır" dedi. Vural, Başbakan Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı konuşmada ağlamasına ilişkin görüntüleri de cep telefonundan göstererek eleştiride bulundu.