Kartal'da ilk zayıf halka koptu, Tello Es Es'e gitti

Bu sezon yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Beşiktaş'ta yabancı kontenjanında yer açma çalışmaları da sürüyor. Siyah- Beyazlılar bu kapsamda ilk olarak Şilili futbolcu...



Bu sezon yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Beşiktaş'ta yabancı kontenjanında yer açma çalışmaları da sürüyor. Siyah- Beyazlılar bu kapsamda ilk olarak Şilili futbolcu Rodrigo Tello ile yollarını ayırdı.

Teknik Direktör Bernd Schuster'in gözüne giremeyen Tello, Eskişehirspor'la anlaştı. Kırmızı-Siyahlılar, Şilili futbolcuyu bonservisiyle birlikte satın alırken Tomas Zapotocny'yi de renklerine bağlamak istiyor. Eskişehirspor'un, Tello'dan sonra Zapotocny'yi de alması halinde Beşiktaş'ın Guti transferini gerçekleştirmesi için bir yabancı oyuncuyu daha elden çıkarması gerekecek. Siyah-Beyazlı takımda Zapotocny'nin yanı sıra Fink, Delgado, Holosko ve Tabata'nın yeri garanti değil.
Bu arada Beşiktaş, Borsa'ya gönderdiği yazıda, anlaşma sağladığı savunmacı Ersan Adem Gülüm ile bir sezonluk sözleşme imzalandığını duyurdu. Akaretler'deki Beşiktaş kulüp binasında asbaşkanlar Ertunç Soğancıoğlu ve Serdal Adalı'yla bir araya gelen ve sözleşme imzalayan genç futbolcu, yaptığı açıklamada çok büyük bir camiaya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Öte yandan Beşiktaş, dün sabah yaptığı antrenmanla Vikingur ile yarın oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçının İstanbul'daki hazırlıklarını tamamladı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 2 saat sürdü. İdmana izinli olan Tello ile tedavilerine devam edilen Rüştü Reçber, Rıdvan Şimşek ve Yusuf Şimşek katılmadı. İzinden 3 gün erken dönen Holosko ise takımdan ayrı olarak çalıştı. Teknik Direktör Bernd Schuster yönetiminde yapılan antrenman takım halinde koşularla başladı. Daha sonra küçük kale maç ve pas çalışmaları yapan Siyah-Beyazlılar, 3 grup halinde yarım sahada taktik çalışmalar yaptıktan sonra, şut çalışması ile idmanı tamamladı.


Zaman