İzciler Belediyeyi Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlendiği kursa katılan izciler, Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil'i makamında ziyaret etti.

İzciler Belediyeyi Ziyaret Etti
Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2010 faaliyet programında yer alan Kümebaşı kursu Sivas'ta başladı. İzci liderlerinin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Paşabahçe Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde düzenlenen Kümebaşı Branş Kursu'nda, 30 farklı ilden gelen 85 kursiyer eğitim görüyor. Kurslara katılan izciler, Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil'i makamında ziyaret ederek 6 günlük kurs hakkında bilgi verdiler. Uluslararası Eğitimci Lider Sıtkı Tahan 19 - 25 Temmuz tarihleri arasında Paşabahçe Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde Kümebaşı Branş Kursu düzenlediklerini belirterek, kurslara 30 ilden 85 kursiyer katıldığını söyledi.
Kurs vesilesiyle Sivas'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatı bulduklarını belirten Tahan, 24 Temmuz Cumartesi günü Paşabahçe Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde yapacakları veda gecesine Başkan Vekili Çınargil'i davet etti.
Kümebaşı Branş Kursu'na katılmak üzere 30 farklı ilden Sivas'a gelen kursiyerlerle bir arada olmaktan dolayı memnuniyetini belirten Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil ise, izciliğin toplumsal bilincin gelimleşmesine katkı sağlayan uluslararası önemi olan bir faaliyet olduğunu kaydetti. Kurs sonunda yapılacak veda kampı için yapılan davete katılacağını belirten Çınargil, kamp ateşinin de yakılacağı veda gecesine, durumu müsait olan başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte iştirak etmekten memnuniyet duyacağını ifade etti.
Sivas İl İzci Kurulu Başkanı Necmettin Özgün da, Kümebaşı Branş Kursu düzenlenen üç ilden birinin Sivas olması sebebiyle mutlu olduklarını belirterek, Sivas'taki bu kursun izci liderlerinin bilgi ve becerilerini artırmayı amaçladığını söyledi.
Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil, ziyaret sonunda farklı illerden gelen izci temsilcilerine Sivas yöresine ait çeşitli hediyeler verdi. 19 Temmuz tarihinde başlayan Kümebaşı Kursu'nun, 25 Temmuz tarihinde sona ereceği bildirildi.