Esenyurt'ta Temizlik işçilerine eğitim semineri

Kamu güvenliğini korumak amacıyla işi sıkı tutan ve tüm fırsatları değerlendiren İstanbul İl Emniyet müdürlüğü, sahayı en iyi bilen temizlik işçilerine yönelik eğitim seminerlerine Esenyurt'tan başladı.

Esenyurt'ta Temizlik işçilerine eğitim semineri
Esenyurt belediyesi ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle, Kültür Merkezi’nde düzenlenen Temizlik işçilerine yönelik eğitim seminerine, Esenyurt belediyesi temizlik işçilerinin yanı sıra, Avcılar ve Beylikdüzü belediyesi temizlik işçilerinin de katılımıyla önceki gün gerçekleşti. Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü M.Salim Bilen’in organize ettiği eğitim seminerine ilçede hizmet veren 425 temizlik işçisi hazır bulunurken, Beylikdüzü ve Avcılar belediyesi temizlik işçileri de katıldı.

Ağırlıklı konu terör oldu

Her gün sahayı karış karış dolaşan ve yaşadığımız kentin temiz görüntüsünü onlara borçlu olduğumuz belediye temizlik işçileri, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı terörle mücadele konulu eğitim semineriyle bilgilendirildi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele uzmanları konuşmacı olarak katılırken, seminerin ağırlıklı konusu terör olaylarıyla ilgili olurken, şüpheli olaylar ve nesneler, saldırganın takip edeceği muhtemel yöntemler gibi, bir çok konular ele alındı. Şüpheli bir paket ya da herhangi bir şey görüldüğünde ilk olarak ne gibi önlemler alınması gerektiği irdelendi. Telefon trafiği ve telefonla görüşen şahsın şüpheli hareketlerinde nelere dikkat edilmesi, nasıl bir tavır alınması gerektiği konusunda temizlik işçileri bilgilendirildi.