Triniad Tobago Cumhurbaşkanı Richards Kuşadası'nda

Uzun süredi beklenen Triniad Tobago Cumhurbaşkanı George Maxwell Richards, Aydın'ın Kuşadası ilçesine geldi. Atina'dan Aqua Marine isimli kruvaziyerle

Uzun süredi beklenen Triniad Tobago Cumhurbaşkanı George Maxwell Richards, Aydın'ın Kuşadası ilçesine geldi. Atina'dan Aqua Marine isimli kruvaziyerle Akdeniz turuna çıkan Richards'ın beraberinde eşi Jean Ramjohn, oğlu Gerald Mark, gelini Maryam ve yaveri Binbaşı Sheldon Oudan da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Richards'ı Ege Ports Limanı'nda Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve eşi, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kireç, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer, Liman Başkanı Yaşar Karabacak ve Ege Ports yetkilileri karşıladı. Kaymakam Esen tarafından çeşitli hediyeler takdim eden misafir cumhurbaşkanı ve ailesi, daha sonra Efes ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret etmek üzere yola çıktı.

Geçen nisanda Dışişleri Bakanlığı'nca, Yunanistan'dan hareket edecek Aqua Marin'de bulunan Triniad Tobago Cumhurbaşkanı ve ailesinin Kuşadası'nı ziyaret edeceğinin bildirilmesi üzerine ilçe protokolü, turizmciler ve emniyet birimleri alarma geçmişti. Geminin hareketi hava muhalefeti sebebiyle ertelenmiş, aynı gün saat 16.00'da gelmesi beklenirken ertesi gece geç saatlerde Kuşadası Limanı'na yanaşmış ancak Cumhurbaşkanı Richards ve ailesinin son anda gemiye binmekten vazgeçtiği haberi alınmıştı.