'Başbakan şarlatan yönecilerle bizi susturamaz'

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Aydın'da MHP İl Teşkilatı binasındaki pankartın polis tarafından kaldırılması olayına tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'a seslenen Devlet Bahçeli, "Kolluk güçleri ile parti pankartları indirebilir şarlatan yöneticilerle bunu yapabilirsin bunlar mümkün olabilir ve sana da yakışır. ama gönlümüzdeki vatan sevgisini nasıl söndüreceksin" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli şunları söyledi;

Askeri birliğe yapılmış saldrı sonucu 6 askerimiz şehit 10 askerimiz yaralanmıştır. Şehit askerlerimize rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum.

36 yıl önce Kıbrıs Türklüğünün Rumların baskı ve zulmünden kurtulmasının bir yıldönümünü daha gururla yad ediyoruz. Dileğim Kıbrıslı soydaylarımızın hür olarak kendi ayakları üzerinde durackaları bir millet olabilmeleridir.

YAZ SÜRECİNDE ÇALIŞMA ÇAĞRISI

Değerli milletvekileri ülkemizin önüne konan tehlikeler karşısında beklenen gelişmeleri anlatmalı, hükümetin iflas eden politikalarını anlatmalısınız. Partimizin bu süreçte yaptığı çalışmaları da anlatma fırsatı bulacaksınız. 12 Eylül'de verilecek Hayır oyunun gerekçelerini ve yatan oyunları anlatarak büyük bir uyanışı sağlayacaksınız. Bu fırsatı iyi değerlendireceğinizi ümit ediyorum.

AKP'NİN İKTİDAR BİLANÇOSU

Tek başına iktidar olma fırsatı yakalayan AKP bu yılda da bir önceki yılı aratan gelişmelere şahitlik ettik. Taviz ve teslimiyetten oluşan iki yüzlü politika bu döneme de damga vurdu. Yönetim aciziyeti belirgin hale geldi. Ekonomik alanda işsizlik yoksulluk büyüdü. Bölücülük son 10 yılın zirvesini yaptı. Kendi anayasasını dayatma yanlışına düştü. Tamamen heba olmuş bu kayıp sürecin sonunda toplumsal kardeşliğimiz ağır yaralar almış, devlet kurumların birbiriyle kavgalı hale geldiği krize sürüklenmiş.

SANDIK BAŞINDA SABIRSIZLIKLA BEKLEYECEĞİZ

Milletimiz dünden daha yoksul ve umutsuz. Bu karanlık Türkiye manzarasının tek sorumlusu Başbakan Erdoğan ve AKP iktidarıdır. MHP sorumluluğunu yerine getirdi, uyarılarını yaptı. Özellikle milli beka temel milli meselerde mücadele vermiştir.Artık oyun bitmiştir. Topyekun uçuruma sürüklenen Türkiye tarihi bir yol ayrımındadır. Geleceği yakından ilgilendiren kara anı gelmişitr. 12 Eylül AKP Anayasasının oylanması dönüm noktası olacak. MHP'lileri milli bir görev bekliyor. Türk milleti Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarını sandık başında sabırsızlıkla bekleyecek. Son çırpınışlar nafiledir.

BU GARABETİ İLK KEZ YAŞIYORUZ

Bugün karşımızda siyasi ahlaki meşruiyetini kaybetmiş, sivil diktatörlük kurmaya ve darbe yapmaya hazırlanan ilkesiz bir hükümet vardır. 8 yılda yapamadıklarının bahanesini muhalefete atan bir garabate ülkemiz ilk kez şahit oldu. Devlet güçleri AKP kontrolünde. Ama başarıszılkların sorumlusu muhalefet. Bunun siyaset izahı yok. Hükümetin içine düştüğü kuyu giderek derinleşmekte. Karakollar taranmakta, ilçeler basılmakta, mayınlar patlamakta. Bu gelişmeler karşısında Başbakan'ın derdi terör can kayıpları değildir.

HÜKÜMET UŞAĞI VALİLER

Ortaya çıkan teröristi karşılayan şehit cenazelerine katılmayan çürümüşlüğün kokusu var. Bu zihniyet partimizin binalarındaki pankartları hükümet uşağı olmuş valiler eliyle gece yarısı indirme peşinde. İhanet provalarına önlemek hiç değil. Bütün dertleri partimizin sloganları bizim büyümemiz iktidara gelmemiz.

ŞARLATAN YÖNETİCİLER

Başbakan Erdoğan'a seslenmek isterim Kolluk güçleri ile parti pankartları ile indirebilir şarlatan yöneticilerle bunu yapabilirsin bunlar mümkün olabilir ve sana da yakışır. ama gönlümüzdeki vatan sevgisini nasıl söndüreceksin. Millet sevdasın nasıl söndüreceksin. Yaptıklarnıız bizi korkutmayacağı gibi sadece öfkemizi artırır, inancımızı tazeler. sana memurlarına hükümete inat doğru yolda olduğumuzu gösterir. Aydın'da il başkanlığına yapılan saldırı keyfi bir kanunsuzluk. Bunu yapan yaptıranan başbakan bakan olması, küstahlığı ve hakareti değiştirmez. Partililerimiz polislerle karşı karşıya gelmeyerek planı bozdu. Basiretsiz valinin burada görev yapma şansı kalmadı. Özürle telafi edilemez. Aydın'da tarafsız siyaset üstü çalışan bir vali görev almalı. Asla unutmayacağız. İlk mitinğini Aydın'da başlatacağız. Mİting 1 Ağustos'ta yapılacak.

BAŞBAKAN HANGİ YÜZLE HALKIN KARŞISINA ÇIKACAK


Referandum sürecinde alnımız ak başımız dik. Şimdi herkes Türk milletinin karşısına çıkacak. Başbakan'ın hangi yüzle halkın karşısına çıkacak sözünün bizim açımızdan bir anlamı yok. Bizim açımızdan önemli olan Başbakan hangi yüzle halkın karşısına çıkacak. Bu pakette ne olduğu değil ne olmadığına bakmak gerk. Bağımsız yargı hukuk yoktur. Türk milletinin sornuları yoktur, işsizlik yoksulluğa çözüm yoktur. Emekli esnaf sanatkarın sorunlarına çare yoktur. Hesap başkadır. Bunların niyeti kendilerine bağlı yargı yaratmaktır. Etnik bölücülük dayatmaktır. Türk milli kimliğini değşitirmektir. Habur'daki çadır mahkemesinin devamını getirmektir. Referandum'da hayır etnik bölücülüğün önün açılmasına hayır demektir. PKK'nın açılım diye önümüze konulan taleplerine hayır demektir. Devletin PKK karşısında teslim olmasına hayır demektir. Yolsuzluk yozlaşma işsizilğe hayır demektir. Referandumda hayır birim beraberim, teröre teslim olmam dayatmalara dur derim ikiyüzlülğe katlanamam, tüyü bitmiş yetimin hakkını savunmak demektir. Alçakların yapısına yapışacağım demektir.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ İSTEMEK ZIRVALIK

Muhalefet çözüm önersin zırvalarının karşılığı yoktur. MHP burada söyleyceklerini söylemiş tarihi uyarılarını yapmıştır. O gün yaptıları şimdi terörün tırmanması olarak geri döndü.

BAŞBAKANIN SIZLANMALARI BOŞUNA

Bizim kimseden gizleyeceğimiz görüşümüz yok. Olursa bunu kamuoyu ile paylaşırız. Artan terör nedeniyle Cumhurbaşkanlığına sunulan raporu kamouyu ile paylaştık. Bölücülük ve terörle mücadele konsuunda Kandil'e kara harekatı, Irak'ta güvnelik kuşağı, OHAL getirilmesi, terörist başının temas kanallarının kapatılamsı ve açılımdan vazgeçilmesidir. Bu önerilerimizin uygulanması ile bir emare görmedik. Bizim başından beri yıkım olarak nitelendirdiğimiz projeden vazgeçilmedikçe yüzyüze görüşmedeki çekincelerimiz bilinmektedir. MHP ilk başta reddetti demek çelişkidir. Hayati meseleden kaçtığımız sözleri ise aldatmadır. Başbakan zamanında kulak vermiş olsa idi biz bu uyarıları pek çok gencimiz ölmeden yapmıştık.Başbakanın sızlanmaları boşunadır.

ÖZÜR DİLENMEDİKÇE BİR ARAYA GELMEYİZ

Teröristi kucaklayan o ikazlarımızı dinlemeyen o. Çözüm üretmesi gereken de hükümet. Bu sorunun milli sorun olduğu Başbakanın gündemine şimdi mi gelmiştir. Bu vizyonsuzluk hesapsızılğın sonu değil midir? AKP zihniyeti kusurlarını gizlemeye çalışmasının sebebini de burada aramak gerek. Kandan beslendiğimiz itirafları atanlarla özür dilenmedikçe bir araya gelmeyiz. Bataklığa bilerek girmiştir. Bizim ona uzatacak elimiz yok. Açılımdan vazgeçmedikçe yardımımız da olmaz. Gömüleceği bataklıkta son pişlmanlığı da fayda etmeyecektir.

PROFESYONEL ORDU OYALAMA

Her saldırı sonucunda malum medyanın gerçekleri ortaya çıkarmak adına kaynağı belli olmayan haberlyere göz yumulmuştur. Güvenlik güçleri karalanarak bugünlere gelindi. Şimdi de başarıszılğın nedeni muhalefete MHP'ye yüklenmeye çalışılıyor. Teröristle mücadele kapsamında bugüne kadar yapılanların bir çare olmadığını söylemek bugüne kadar akan kanları görmemek demektir. Kesin sonuç alınamadığı bir gerçektir. Açılım ile 15 yıl öncesine dönüldüğü de ortadadır. Önce yaşanan teröre bir teşhis konulmalı. Terörün kayanğı, yönetenlerin bilinmesi gerek. Profesyonel özel ordu gibi isimlerle anılan yeni bir sivli yapılanmadan bahsediliyor. Eğer bunun terörü önleyeceğini düşünürsek bunu destekleriz.Bu oyalanmaya dönük bir taktik. Başbakanın önerisinde Kandil dağına kapsamlı harekat yok. Kara harekatı yok. Barzani'ye karşı PKK'lıları teslim etmesi için baskı yok.

YETERKİ TALABANİ AMCALARI İLE ARALARI BOZULMASIN


Sınıra dizilecke askerlerin profesyonel olması dışında öneri yok. Bir yandan peşmergeye teslim olup ABD'ye boyun eğeceksiniz sorunu sınırda dizilen askerde bulacaksınız. Bu yanlış bir tespittir. Tabiki özel profesyonel ordu yararlı olabilir. ama AKP hükümetelri döneminde yapılan 54 MGK'da sürekli terröle mücadeleye vurgu yapılmış olmasına karşın bu konuda adım atılmamıştır. Zirvelerden yapılan açıklamalarda da bunu göremedik. Siyasi çözümden askeri çözüme gelinmesi de önemlidir. 8 yıldır bunu neden yapmadı. bunun için muhalefeaetin görüşlerine mi ihtiyacı vardır. Terröle mücadelede tek gündem çözüm bu gibi sunulması anlamsız. Bölücülüğü ve teröristi durdurmak için sınıra özel asker dışında siyasi adımlar gerek. Ama öyle mi yeterki kara herakatı yapılmasın. Talabani amcaları ile araları bozulmasın.

ÜLKÜCÜ BIYIĞI SÖYLEYENE ŞEREFSİZLİK İTHAMI

Özel harekat polislerına bıyığı üzerinden utanmadan hakaretler ediyorsunuz. Bunların MHP'li olduğunu söyleyip, milletin kahraman evlatlarından neden rahatsız oluyorsunuz. Şimdi ne oldu da benzerini yapmaya çalışıyorsunuz. Kimse MHP'lileri kendi ırkçı zihniyeti için malzeme olarak kullanamaz. AKP zihniyetini geçmişi kahraman özel harekat polisleri ve ailelerinden özür dilemeye çağırıyoruz. Bu alçaklık söyleyenin alnına kazınmış bir şerefsizlik olarak kalacak.