Küre Dağları Milli Parkı'nda ziyaretçi merkezi açıldı

Küre Dağları Milli Parkı'nda Pınarbaşı Ziyaretçi Merkezi ve Azdavay Milli Park giriş kapısı hizmete açıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardım

  Küre Dağları Milli Parkı ' nda Pınarbaşı Ziyaretçi Merkezi ve Azdavay Milli Park giriş kapısı hizmete açıldı .

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir ' in katılımıyla gerçekleşen açılışlara Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yaşar Dostbil , Pınarbaşı Kaymakamı Meimmet Emin Taşçı , Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek , Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Aydn , Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel , İl Çevre ve Orman Müdürü Yaşar Polat , proje yöneticisi Dr . İsmail Menteş ve vatandaşlar katıldı .

Projenin yöneticisi Dr . İsmail Menteş , 2000 yılında Milli Park statüsüne kavuşan Küre Dağları ' nın 37 bin hektarlık alanıyla zengin canlı çeşitliliğine , yaban hayatına , doğal ormanlara , farklı jeolojik yapılara ve kültürel değerlere ev sahipliği yaptığını söyledi . Menteş , " Küre Dağları , Türkiye ' nin 311 önemli doğa alanı ve Avrupa ' nın acil korunacak 100 orman sıcak noktasından biri olarak tanımlanmaktadır . " dedi .

Pınarbaşı Kaymakamı Meimmet Emin Taşçı da milli park alanlarını korumanın önemine işaret ederek , herkesin bu potansiyelin farkına vararak , en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi .

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir , günümüzde tatil anlayışının deniz turizminden doğa turizmine kaydığını hatırlatarak , yürütülen projenin başarılı olması dururumda bu yörenin kalkınmaya başlayacağını dile getirdi .