Kartal'daki Gecekonduda Bulunan Mühimmat İnceleniyor

Kartal'da bir gecekonduda bulunan 5 bomba ve 75 G3 piyade mermisine ilişkin incelemeler sürüyor

  Kartal ' da bir gecekonduda bulunan 5 bomba ve 75 G3 piyade mermisine ilişkin incelemeler sürüyor . Evde daha önce ikamet ettiği ve 7 ay önce taşındığı öğrenilen Nazım Aybilek , " Mühimmattan haberim yok " dedi .
Kartal Çavuşoğlu Mahallesi Çobanyıldızı Caddesi üzerindeki iki katlı gecekonduda bulunan mühimmata ilişkin polisin başlattığı inceleme sürüyor . Saat 03 . 00 ' ten bu yana gecekondudaki incelemelerini süren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve bomba uzmanlarının , 5 bomba ve 75 G3 piyade mermisi ele geçirdiği öğrenildi . Adeta abluka altına alınan evde köpeklerle ve metal dedektörlerle yapılan aramalar sürerken , güvenlik güçleri evde daha önce kalan isimlere de ulaşmaya çalışıyor . Yaklaşık 7 ay önce söz
konusu gecekondudan taşındığı öğrenilen Nazım Aybilek , konuyla ilgili polise bilgi verdi . Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aybilek , binanın alt katında bir süre ikamet ettiğini belirterek , " Yaklaşık 7 ay önce taşındım . Mühimmattan haberim yoktu . Binanın üst katı akıyor diye ayrıldım . Polis bana burada oturup oturmadığımı sordu , ben de 7 ay önce taşındığımı söyledim " diye konuştu .