Hollanda Brezilya çeyrek final mücadelesi - TRT 1 canlı yayın

2

  Dü ; nya Kupası ' nda ç ; eyrek final mü ; cadelesi başlıyor . Gü ; nü ; n ilk maç ; ında Hollanda ile Brezilya karşı karşıya gelecek .


E Grubu ' nda Danimarka , Japonya ve Kamerun ' u yenerek ü ; ç ; te ü ; ç ; yapan Hollanda , ikinci turda Slovakya ' yı 2-1 mağlup etti ve ç ; eyrek finale yü ; kseldi .

Final oynadığı 1974 Dü ; nya Kupası ' ndaki ü ; st ü ; ste dö ; rt maç ; kazanma rekorunu egale eden Portakallar , sakatlığı yü ; zü ; nden sadece 88 dakika forma giyebilen Arjen Robben ' den artık tam randıman almaya hazırlanıyor .

Teknik direktö ; r Bert van Marwijk iyi bir futbolla kazanmayı umut ediyor ama gö ; revi devraldığında sö ; ylediği bir sö ; zü ; hatırlatmaktan da geri durmuyor : ' ' Gö ; ze hoş gelen futbol oynamanmayan maç ; ları da kazanmamız gerekiyor . ' '

Hollanda ' yı 1994 ' te Dunga ' nın kaptanlığında ç ; eyrek finalde , 1998 ' de de yarı finalde elemeyi başaran Brezilya ' da gruplarda ve ikinci turda rahattı .

Kuzey Kore ve Fildişi Sahili ' ni yendikten sonra Portekiz ile berabere kalan Sambacılar , Şili ' yi 3-0 ' lık net bir skorla geç ; erek 16 ' ncı kez ç ; eyrek finale kaldı .

Dunga ' nın orta sahadaki gö ; zdelerinden Elano Blummer sakat , Ramirez ise cezalı . Felipe Melo ile Julio Baptista ' nın durumu da henü ; z kesinlik kazanmadı ama bü ; yü ; k olasılıkla gö ; reve hazır olacaklar .