Tosya Kilkuyu Köyü Şenliğine Binlerce Kişi Katıldı

Her yıl geleneksel olarak yapılan Tosya Kilkuyu köyü şenliklerine milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

Tosya Kilkuyu Köyü Şenliğine Binlerce Kişi Katıldı
Tosya'ya bağlı Kilkuyu köyü şenlikleri geleneksel olarak her yıl yapılıyor. Bir önceki yıla göre katılımın oldukça yoğun olduğu şenlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendiler. Tosya Kilkuyu köyü senliklerine Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Atlan, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ortalıca Belediye Başkanı Yusuf Arpacı, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve Ak Parti Tosya teşkilatı üyeleri, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur ve MHP Tosya teşkilatı üyeleri, sivil toplum derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Vatandaşların oldukça ilgi gösterdiği şenlikte bir konuşma yapan İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye encümen üyelerinin Kastamonulu olduğunu belirterek Kastamonu ile olan yakınlıklarından bahsetti. Kara, "Tosyalı encümen üyemin daveti üzerine bu güzel şenliklere katılmak için Tosya'ya geldim. Şenlik vasıtası ile tanıma fırsatı bulduğum bu güzel şirin ilçeyi ve sıcakkanlı insanlarını çok sevdim. Bana gösterilen yakınlık ve ilgi Tosya'ya ve Tosyalıya hayran kalmama nende oldu" dedi. Şenlikte bir konuşma yapan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, "Kilkuyu şenliklerine katılmak için gelen değerli Milletvekillerimiz, Üsküdar Belediye Başkanımız ve siz değerli misafirimiz hoş geldiniz. Tosya Kilkuyu köyü şenlikleri, bu bölgede yapılan en büyük şenliklerden bir tanesidir. Her yıl yapılan bu güzel şenlikler bölge insanının birbirine kaynaşması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu tür organizasyonlar, dostluğun kardeşliğin ve milli birliğin anlam kazandığı yelerdir. Bu güzel organizasyonu yapan kardeşlerime teşekkür eder sizlere de iyi eğlenceler dilerim" dedi. Kastamonu Ak Parti Milletvekili Hasan Atlan ve Kastamonu MHP Milletvekili Mehmet Serdaroğlu yaptıkları konuşmalarda, Tosya'da olmaktan duydukları mutlulukları dile getirdiler. Tosya'nın Kastamonu için çok önemli bir ilçe olduğunu söyleyen Milletvekilleri, "Tosya, kültürel ve ekonomik açıdan bir çok il ile yarışacak düzeye geldi. Anadolu'nun incisi Tosya'yı daha parlak günler beliyor. Bu güzel ortamı hazırlamak için emek harcayan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz" dediler.
Konuşmaların ardından Kilkuyu köyü şenliği, yağlı güreşlerle devam etti.