Safranbolu kültür merkezine kavuşuyor

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu'nun en büyük eksikliklerinden birisinin kültür merkezi olduğunu belirterek, "Diyanet İşleri B

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu'nun en büyük eksikliklerinden birisinin kültür merkezi olduğunu belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın yardımlarıyla Safranbolu'ya yapılacak cami ile birlikte bu caminin altına 4 bin kişilik kültür merkezi ve yine bu sayıda otopark yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapılacak kültür merkezi hususunda çalışmalar devam ediyor. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun en büyük eksikliklerinden birisinin kültür merkezi olduğuna dikkat çekti.

Aksoy, "Bizim en büyük eksikliğimiz olan kültür merkezi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızın yardımlarıyla Safranbolu'ya yapılacak cami ile birlikte bu caminin altına 4 bin kişilik kültür merkezi ve yine bu sayıda otopark yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca bu camimiz kubbesiz, çatılı ve Safranbolu mimarisine uygun vaziyette olacak. Bu konuda hayırseverlerimizin de yardımıyla 4.750 metrekare alan Diyanet Vakfına devredildi." diye ifade etti.

Anıt arkasına yapılacak projenin inceleme heyeti de Safranbolu'ya gelerek Başkan Aksoy ile görüştü. Heyet, Diyanet İşler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er ve bir Karabüklü olan Diyanet İşleri Mali İdari İşler Şube Başkanı Niyazi Güneş, Karabük Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Yenice Müftüsü Ramazan Ökten, Safranbolu Müftü Vekili Mehmet Günaydın'dan oluşurken, heyete AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar da eşlik etti.

Misafirlerini makamında karşılayan Başkan Aksoy, proje hakkında istişarelerde bulundu. Başkanlık makamındaki toplantının ardından, kültür merkezi ve caminin yapılacağı alanda incelemeler yapıldı.