Burdur, model uçak tutkunlarının gözdesi olacak

Burdur Belediyesi İnsuyu Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri çerçevesinde, halk plâjında model uçak gösterisi yapıldı. Burdur THK bünyesinde çalışmaları

Burdur Belediyesi İnsuyu Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri çerçevesinde, halk plâjında model uçak gösterisi yapıldı. Burdur THK bünyesinde çalışmalarını sürdüren Burdurlu model uçak severlerin yaptığı gösteri büyük ilgi gördü.

Burdur Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği İnsuyu Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında farklı alanlarda çeşitli programlar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, Burdur Gölü kenarında model uçak tutkunları bir gösteri gerçekleştirdi.

Burdur'un, model uçak tutkunlarının yeni gözdesi olacağının altını çizen Burdur THK Model Uçak Grubu Başkanı Uğur Aksoy, Serenler Otel'in alt kısmında bulunan arazinin model uçak pisti olarak tahsis edildiğini söyledi. Bu alanın, Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı model uçak pisti olduğunu kaydeden Aksoy, "Model uçak pistimizin ölçüsü 125'e 65. Fakat bu kadar alanı sadece pist olarak düşünmüyoruz. İçerisinde ziyaretçilerin oturup gösterileri izleyebileceği bir platform, eşyalarımız ve uçaklarımız için bir hangarda yer alacak. Modelciliğe gönül vermiş, yolu Burdur'a düşen veya geçen bütün model severleri misafir etmek isteriz. Her pazar yeni alanımızda bütün modelcileri bekliyoruz. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sebahattin Akkaya'ya teşekkür ediyoruz." dedi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da çeşitli etkinliklerde faaliyet gösteren herkese imkânlar ölçüsünde katkı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Akkaya, "Model uçakçılığında gençlere, çocuklara hatta büyüklere tanıtılması, onların bu işi sevmeleri ve benimsemeleri için destek olmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Bu tür faaliyetlerin Burdur'un ve gölün tanıtımında büyük yararı bulunduğunu belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, kendilerinin de bu tür faaliyetlere destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Gösteriye katılanlara katılım belgeleri Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akaya, Milletvekili Bayram Özçelik, Başkan Yardımcıları Hasan Duygulu ve Serdar Başgül tarafından verildi.