Yörük şöleninde develerle Yörük kervanı canlandırıldı

Isparta'nın Yalvaç ilçesi Sücüllü kasabasında düzenlenen şenlikte develerle "Yörük Kervanı" canlandırıldı. Bu yıl 4.'sü yapılan Göller ve Güller Diyar

Isparta'nın Yalvaç ilçesi Sücüllü kasabasında düzenlenen şenlikte develerle "Yörük Kervanı" canlandırıldı. Bu yıl 4.'sü yapılan Göller ve Güller Diyarı Yörük ve Sünnet Şöleni'ne yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Şenlik, Yörük kervanıyla başladı. Develerle Çınar Meydanı'ndan hareket eden kervanını Sücüllü kasabasının girişinde vatandaşlar davul zurna ile karşıladı.

Daha önce Yalvaç Devlet Hastanesi'nde sünnet ettirilen 22 çocuk, süslenen arabalar ve ailelerin oluşturduğu konvoy ile kasaba merkezinde gezdirildi. Çocuklara oyuncak dağıtıldı. Tören öncesi palyaço gösterileri ve çeşitli eğlence aktiviteleri yapıldı. Festival, konser, yarışma ve stantlarla da renklendi.

Bu tür şölenlerin milletin birlik ve beraberliği açısından önemli olduğunu belirten AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, şölen manzarasının çok güzel olduğunu belirtti.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner de şölende yaptığı konuşmasında, festival ve şölenlerde bir araya gelmenin önemini vurguladı.

Şenlik kapsamında 22 çocuğu sünnet ettirdiklerini belirten Sücüllü Belediye Başkanı Şenel Ökanlı, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan ve muhtarların beraber oynadığı halk oyunu ekibi de halktan büyük alkış aldı.

Programda sanatçı Ankaralı Namık ve Yörük kızı Arzu Gök de Sücüllü Meydanı'nda konser verdi.

10 bin kişinin izlediği şölene AK Parti Isparta milletvekilleri Mehmet Sait Dilek, Haydar Kemal Kurt, Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan, Garnizon Komutanı Burçak Kırca, Emniyet Müdürü Ahmet Öngül, çevre belde belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.