Çermik Kaymakamı Sbs Sınavlarını Değerlendirdi

791 öğrencinin girdiği Seviye Belirleme Sınavında (SBS), 264 öğrenciyi Anadolu lisesi, Anadolu öğretmen lisesi ve Fen liselerine kazandırmayı hedeflediklerini belirten İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, ancak öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmalarıyla bu rakamın 351'e yükseldiğini söyledi

791 öğrencinin girdiği Seviye Belirleme Sınavında (SBS), 264 öğrenciyi Anadolu lisesi, Anadolu öğretmen lisesi ve Fen liselerine kazandırmayı hedeflediklerini belirten İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, ancak öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmalarıyla bu rakamın 351'e yükseldiğini söyledi.
Haziran ayında yapılan Seviye Belirleme Sınavında (SBS) belirledikleri hedefleri fazlasıyla aştıklarını belirten Kaymakam Nesim Babahanoğlu, geçen yıla göre SBS'deki başarı oranının yüzde 70 arttığını söyledi. İlçede "Her öğrenci okumayı hak eder" sloganıyla eğitim alanında yapılan çalışmalar SBS'de meyvesini verdi.
BAŞARIYA ÖDÜL
Haziran ayında yapılan ve geçen günlerde açıklanan SBS sınav sonuçlarına göre geçen yıla oranla ilçede başarı oranının çok daha fazla arttığını belirten Kaymakam Nesim Babahanoğlu, başarılı öğrencileri makamında kabul ederek öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine teşekkür edip dereceye giren öğrencileri Notebook bilgisayarla ödüllendirdi.
Başarılı öğrencileri ve okul idarecilerini kabul eden Kaymakam Nesim Babahanoğlu, bu yıl yapılan SBS sınav sonuçlarının açıklandığını belirterek şöyle konuştu: "6., 7. ve 8. sınıflarda başarımız çok iyi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul idarecilerini tebrik ediyorum. Eğitimde bir çocuk dahi eğitim dışında kalsa biz kendimizi başarılı saymıyoruz. İlçe genelinde 8. sınıflardan 791 öğrencimiz SBS sınavına girdi. Hedef 264 öğrencinin Anadolu lisesi, Anadolu öğretmen lisesi ve Fen liselerine girmesiydi.
Hedeflenen sayının üstünde 336 öğrencimiz Anadolu liseleri, Anadolu öğretmen liselerine girebiliyor. Ayrıca 15 öğrencimizde Fen liselerine girmeye hak kazanmıştır."
EN BAŞARILI OKUL
Kaymakam Babahanoğlu, yakalanan bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenleri tebrik ederek, ilçe merkezinde en başarılı okulun Çermik YİBO olduğunu söyledi.