Aşık Sefil Döndü Müzesine Kavuştu

Yozgat'ın Sorgun İlçesine bağlı Çayözü köyünde yaşayan "Sefil döndü" lakabıyla tanınan Döndü Akdemir'in yıllardır uğraş verdiği Çayözü Köyü Kültür Müzesi açıldı.

Aşık Sefil Döndü Müzesine Kavuştu
Sorgun Çayözü Köyünde yaşayan Döndü Akdemir, yıllar önce kullanımdan kaldırılan, ev eşyaları, aletler, yöresel kıyafetleri, kendi yaptığı kilimleri ve el işlemelerini evinin bir odasında sergilemeye başladı. Zamanla ziyaretçilerin çoğalması ve eşya sayısının artması üzerine evinin yetersiz kalması nedeniyle Akdemir'in başvuruda bulunması sonrasında, Sorgun Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün desteği ile evinin bahçesine yapılan 2 katlı müze törenle hizmete açıldı.
Topladığı ve kendi dokuduğu kilim ve diğer eşyaların bir müzede sergilenmesi için çok çaba sarf ettiğini ifade eden Döndü Akdemir," Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için bu müzeyi yaptım. Ben istiyorum ki bildiklerim, öğrendiklerimi gelecek nesillere aktarıyım. Benimle mezara gitmesini istemiyorum" dedi. Müzenin açılmasında bir çok kişinin desteğini gördüğünü belirten Akdemir, müzenin açılmasında emeği geçen başta Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf yazıcı ve basın mensuplarına teşekkür etti.
Açılışta bir konuşma yapan Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez böyle bir müzenin açılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu müze bizim öz kültürümüzü, benliğimizi yansıtmaktadır. Böyle bir müzeyi daha önce hiç görmedim beklide Türkiye de ilktir. Bu yüzden müzenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından müze ziyarete açıldı.
Çayözü Köyü Müzesinin açılışına Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf yazıcı, Çayözü Köyü Muhtarı Hüseyin Kaykılı ve vatandaşlar katıldı.