Görme Engelli Öğrenciler Çorum'da Kur'an Öğreniyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Görme Engelliler Yaz Kur'an Kursu" Çorum'da başladı.

Çorum Müftülüğü'nün ev sahipliğinde İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Yurdu'nda devam eden kursa Kayseri, Gaziantep, Adana, Hatay, Kütahya, İzmir, Aydın, Zonguldak, Samsun ve Çorum'dan toplam 15 görme engelli öğrenci katılıyor.
Çorum'da ilk kez düzenlenen kursta, Kur'an Kursu Öğreticileri İsmail Başkale ve İsmail Gülmez ile Ali Yarımçam ve Abdullah Özdemir görev alıyor.
'Görme Engelliler Yaz Kuran Kursu'na katılan öğrenciler, kendileri için özel olarak hazırlanan 'elifba' yardımıyla Kur'an öğreniyorlar.
Braille alfabesiyle hazırlanan kabartma kitapları parmaklarının yardımıyla okuyan görme engelli öğrenciler, kısa sürede Kur'an'a geçerek görenleri hayrete düşürüyorlar. 24 Temmuz 2010 tarihine kadar sürecek olan kursa katılan engelli öğrencilerin tüm ihtiyaçları Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi tarafından karşılanıyor.
Kur'an-ı Kerim'in nüzulünün bin 400. yılı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen kurs hakkında açıklamalarda bulunan Kur'an Kursu Öğreticisi İsmail Başkale, görme engellilerin Kur'an eğitiminde oldukça başarılı olduklarını söyledi.
Türkiye'de sayılı ilde düzenlenen Görme Engelliler Yaz Kur'an Kursları'na katılan öğrencilerin büyük bir istekle Kur'an öğrendiğini anlatan Başkale, "Birkaç günde Kur'an okumayı öğrenen öğrencilerimiz, gösterdikleri öğrenme azmiyle herkese örnek oluyorlar" diye konuştu.
Düzenlenen kursta Kur'an öğretiminin yanı sıra ezber çalışması ve ilmihal derslerinin de yer aldığını dile getiren Başkale, "Görme Engelliler Yaz Kur'an Kursu'na katılan öğrenciler iki ayrı grupta değerlendiriliyor. Kur'an okumayı bilip de geliştirmek isteyenler bir grupta, Kur'an okumayı hiç bilmeyenler ise diğer bir grupta eğitim alıyor.
Yaz Kur'an Kursu dışında örgün eğitim görmek isteyen görme engelli öğrenciler ise İstanbul Alemdağ'da bulunan Kur'an kursunda öğrenim görüyor. Yıl boyunca Kur'an dersleri alan çoğu görme engelli, bu kurs sayesinde hafız dahi olabiliyor" dedi.