7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi başladı

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği'yle Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin işbirliğinde gerçekleştirilen 7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberli

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği'yle Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin işbirliğinde gerçekleştirilen 7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi başladı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başlayan kongreye 48 üniversiteden 850 öğrenci ve 40 öğretim üyesi katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, kongrenin üniversitemizde gerçekleşmesiyle birlikte, değerli öğrenci ve öğretim üyelerini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kalkan ise Türkiye'nin sosyo-ekonomik olarak çok büyük değişimler yaşadığının altını çizdi ve bu değişimden en çok etkilenen kesimin çocuklar ve gençler olduğunu vurguladı. Sınav merkezli sistemin öğrencileri olumsuz etkilediğini söyleyen Kalkan, sağlıklı nesiller yetişmesi için PDR öğrencilerine büyük görev düştüğünü belirtti.

İnsanların var oldukları günden bu yana merak ettikleri şeylerin cevaplarını bulmak için çalıştıklarına değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Birçok sorunu çözmeyi başarsak da insanı tanımayı başarmak kolay olmuyor. Hızlı bir trene binen insanlar etraflarındaki güzellikleri görmeden hedefe ulaşmak isterler. Günümüzde de insanlar mesleki hedeflere ulaşmak adına sevdikleri insanları unutuyorlar. Onları ancak kaybetme aşamasında hatırlıyorlar. Bu kadar akıllı varlıklar olmamıza rağmen bu hataya çoğumuz düşüyoruz. Tabi ki hedeflere ulaşmak için çalışacağız. Ama bunu yaparken kendimizi unutmayacağız. İnsan kalmayı unuttuğumuz takdirde hiçbir hedef bizi mutlu edemez. Sizlere düşen görev, tek bir ferdin sorununa eğilmek değil, varoluşunun farkında olmayan bir topluma farkındalık kazandırmaktır. Bunu başaracağınıza inancım tamdır." dedi.

Plaket töreni ve konferanslarla devam eden kongre, 18 Temmuz tarihinde son bulacak.