Beşiktaş: 1 - Vikingur: 0 (İlk yarı)

Stat: İnönü

Hakemler: Igor Egorov, Vladislav Khodeev, Andrey Malorodov

Beşiktaş: Hakan, Erhan Güven, Sivok, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Nih

Stat: İnönü

Hakemler: Igor Egorov, Vladislav Khodeev, Andrey Malorodov

Beşiktaş: Hakan, Erhan Güven, Sivok, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Nihat, Delgado, Ernst, Tabata, Quaresma, Bobo

Vikingur: Turi, Hanus Jacobsen, Stankovic, Vatnhamar, Klettskard, Erlink Jacobsen, Sam Jakobsen, Djurhuus, Justinissen, Bardur Hansen, Niclasen

Gol: Dk. 19 Nihat (Beşiktaş)

Sarı Kart: Dk. 26 Djurhuus (vikingur)

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş ile Vikingur takımları arasında oynanan karşılaşmada devreyi siyah - beyazlı takım, 1 - 0 önde tamamladı.

İddialı transferlerle yeni sezona güçlü bir kadroyla girmek isteyen Beşiktaş'ta Portekizli futbolcu Quaresma ile teknik direktör Ben Schuster, ilk defa İnönü Stadı'nda siyah - beyazlı taraftarların karşısına çıktı. Beşiktaşlı tarafarların özellikle yıldız futbolcu Quaresma'ya tezahuratlarıyla destek verdikleri görüldü. Bu arada tribünlerden yeşil sahaya inen bir siyah - beyazlı taraftar, Quaresma'nın elinden tutarak saha ortasında tribünlere üçlü çektirirken, ilginç görüntüler oluştu.

Başkan Demirören bu akşam İnönü Stadı'na 264 gün sonra ilk kez maç izlemek için yerini aldı. Geçtiğimiz sezon siyah - beyazlı taraftarların yoğun tepkisi nedeniyle başkan Demirören, İnönü Stadı'nda maç izlemeye gelmiyordu.

Teknik direktör Ben Schuster, UEFA listesinde de isimleri bulunmayan Fink ve Hilbert'in yanı sıra Tello ile Holosko'yu da kadroya almadı.

6. dakikada Tabata, ceza alanının sol çaprazından sert vurdu; ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

10. dakikada Nihat'ın uzun pasında ceza alanının içinde topla buluşan Quaresma'nın rakibini geçerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kaleciden sekerek taça çıktı.

17. dakikada Tabata'nın kullandığı köşe atışında yerde seken topa altı pas içinde Ernst, vurdu; ancak kaleci Turi son anda meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

19. dakikada Tabata'nın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Nihat, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını öne geçiren golü attı: 1 - 0.

28. dakikada Vikingur, ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Bu dakikada ceza sahasına gönderilen uzun topa Klettskard, gelişine vurdu; kaleye giden topu kaleci Hakan son anda çelmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş, ilk yarıyı 1 - 0 önde tamamladı.