Yozgat Valisi Şentürk ilçe ziyaretlerini sürdürüyor

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sarıkaya ilçesini ziyaret ederek bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Sarıkaya ilçesinde önce kaymakamlığı ziyaret

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sarıkaya ilçesini ziyaret ederek bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Sarıkaya ilçesinde önce kaymakamlığı ziyaret eden Vali Şentürk, daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Doğan'ı ve Belediye Başkan Vekili Mükremin Büyükata'yı ziyaret etti. Belediye Başkan Vekili Mükremin Büyükata'dan belediye çalışmaları hakkında kısa brifing alan Vali Necati Şentürk, Belediye ve İl Özel İdaresi tarafından yaptırılanlan sentetik futbol sahası ve kapalı spor salonunun, ilçede sporun gelişmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Vali Şentürk, ilçede bulunan Tarihi Roma Hamamı çevresine Osmanlı mimarisinden oluşan bir tesis yapılması halinde ilçe turizm sektörüne çok büyük fayda sağalayacağını kaydetti.

Sarıkaya Uygulamalı Fizik Tedavi ve Rahabiltasyon Yüksekokulu'na ayrılan 160 dönümlük arazinin çok isabetli olduğuna dikkat çeken Şentürk "Üniversite alanının geniş olması çok önemli, bir plan yaparken 100 yıl sonrasını düşünmek lazım." diye konuştu. Daha sonra Sarıkaya Mehmetoğulları otelinde düzenlenen toplantıya katılan Yozgat Valisi Necati Şentürk'e ilçe Kaymakamı Dönmez, ilçe hakkında bir brifing verdi. İlçenin sorunları ele alınarak çözüm önerilerinin ele alındığı taoplantıda, ilçenin nüfus, sağlık, eğitim ve ekonomi konuları görüşüldü. Şentürk, ilçede konutların jeotermal enerji ile ısıtılmasını sağlayan, Sarıkaya Jeotermal şirketinin ve abonelerin son durumu hakkında kaymakam ve belediye yetkililerinden bilgi aldı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya Vali Necati Şentürk, Kaymakam Yaşar Dönmez, ilçe ve belde belediye başkanları, il ve ilçe daire müdürleri katıldı.