Ordusporlu Alaattin Tosun Şanlıurfaspor'da

2. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, Orduspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Alaattin Tosun'u 2 yıllığına transfer etti.

Bir yıldan beri Şanlıurfaspo

2. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, Orduspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Alaattin Tosun'u 2 yıllığına transfer etti.

Bir yıldan beri Şanlıurfaspor'un transfer listesinde bulunan 27 yaşındaki tecrübeli futbolcu Alaattin Tosun, bugün kendisini 2 yıllığına sarı - yeşilli ekibe bağlayan imzayı attı. Şanlıurfaspor Kulüp İdari Amiri Aslan, Şanlıurfaspor'a transfer olan Alaattin'i tebrik ederek, yeni sezonda başarılar diledi.

Birçok kulübün transfer listesinde bulunan 1983 Trabzon doğumlu orta saha oyuncusu Alaattin Tosun, Şanlıurfaspor'a geldiğinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "İnşallah bana güvenenleri mahçup etmem. Başta başkanımız olmak üzere, hocamıza ve tüm yöneticilerimize bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Bu güveni inşallah boşa çıkarmam." dedi.

Tosun, Şanlıurfaspor taraftarlarına şimdiden şampiyonluk sözü verdi.

Şanlıurfaspor Kulüp İdari Amiri Aziz Aslan ise, transfer çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, "Futbolcu arkadaşlarımız bu akşam kamp için Bolu'ya gidecekler. 28 gün sürecek olan Bolu kampımız yarın Abant Termal Tesisleri'nde başlayacak. Son olarak Orduspor'dan Alaattin Tosun'u transfer ettik. Alaattin, Almanya'nın Köln takımında, Eyüpspor'da ve geçtiğimiz sezonda Orduspor'da 2 yıl forma giydi. 27 yaşındaki Alaattin'in de ekibimize gelmesi takımımıza güç kattı. Bank Asya yolunda inşallah birlik ve beraberlik içinde hedefe doğru gideriz." diye kaydetti.

19 Temmuz'da lig fikstürünün çekileceğini de sözlerine ekleyen Aslan, "Fikstüre göre hareket edeceğiz. 29 Ağustos'ta başlayacak olan ligin ilk maçı inşallah Şanlıurfa GAP Arena'da olur ve taraftarlarımız stadı doldurur. Nasıl İskenderun'u burada 30 bin seyirci karşısında yendiysek, inşallah bu yıl oynayacağımız ilk maçımızı da taraftarlarımızın desteğiyle kazanarak Bank Asya'ya start veririz." şeklinde konuştu.

Öte yandan, futbola Almanya takımlarından Köln'de başlayan Alaattin, 2006 yılında Eyüpspor'a 2 yıllığına transfer oldu. Burada 2 yıl forma giyen Alaattin, 2008-2009 Sezonu başında da Bank Asya 1. Lig Takımları'ndan Orduspor'a transfer oldu.

Bu takımda da 2 yıl forma giyen başarılı futbolcu, bu sezon 5'i Fortis Türkiye Kupası olmak üzere toplam 26 resmi müsabakada görev yaptı ve 1834 dakika süreyle forma giydi. Türkiye Profesyonel Futbol Ligleri'nde toplam 106 maça çıkan Alaattin'in, Orduspor'la sözleşmesi 31 Mayıs 2010 tarihi itibariyle sona ermişti.