Muhalefet Ankara’dan terör Şemdinli’den vurdu - POLİTİKA

ERDOĞAN MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ



ERDOĞAN MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

“Terörü politik malzeme yapan, terör örgütüyle aynı vebali taşır” diyen Erdoğan: Terör Şemdinli’den vururken, Ankara’dan Hükümete vurmak aynı değirmene su taşımaktır

NEVİN BİLGİN ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında terör konusunun çözümü ve anayasa değişikliği için yapılacak referandum hakkında konuştu. İki konuda da muhalefetin tutumunu eleştiren Erdoğan’ın değerlendirmelerinden satır başları şu şekilde:

ADAM ASMACA İŞTAHLARINI KABARTIYOR

Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda halkın, ‘evet’ oyuyla darbe anayasasını tarihe gömeceğine inanıyorum. 81 vilayeti dolaşarak anayasa değişikliğini halka anlatacağız. Terörle mücadele ulusal bir konu. Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren böyle hayati bir meselede MHP ile istişare niyetimiz, maalesef MHP tarafından daha en başından reddedilmiştir. 2007 seçimlerinden hemen sonra, birçok konuda MHP’ye işbirliği önerdik, işbirliğine yanaşmadı... Ama iş ‘adam asmaca’ oyununa gelince son derece iştahlı bir şekilde ‘gel beraber oynayalım’ diye bize çağrıda bulundu.

ONLARLA GÖRÜŞMEK TERÖRE DESTEK OLUR

Erzurum meydanında halat atmakla bir yere varamazsın. Yasal değişiklikler olmadığı zaman halat elindeydi, o zaman niye gereğini yapmadın? MHP yönetiminin anlayışı ile tabanın anlayışının, özellikle bu referandum sürecinde örtüştüğüne inanmıyorum. MHP tabanı bu demokratikleşmede yerini alacak ve bu referandumda inanıyorum ‘evet’ diyecektir. MHP ile aynı paralelde, ayni minvalde siyaset üreten BDP’yi aziz milletime havale ediyorum. Terörden nemalanan bu iki partiyle görüşmeyi biz teröre destek olarak gördük ve her ikisiyle de görüşmeyeceğiz.

İNTİKAM PANKARTLARIYLA BARIŞ İSTENMEZ

Caminin önüne intikam pankartı asanların bu ülkede barış demeye hakları yoktur. Böyle bir barış yaklaşımı olamaz, bir barış anlayışı olamaz. Burada kürsüye çıkıp ‘barış, barış’ diyeceksin; ondan sonra gelip caminin önünde intikam diyeceksin. Bizim camilerimizin önünde intikam naraları atılamaz. Bizim kültürümüz, bizim medeniyetimiz bunu asla kabul edemez. Böyle milli bir meselede kapılarını bizlere açtıkları için gerek CHP’ye, gerek DSP’ye, gerek Saadet Partisi’ne ve BBP’ye şimdiden şükranlarımız sunuyorum.

TERÖRLE AYNI HEDEFE HİZMET EDİYORLAR

Bugün terörün iç politikayı şekillendirmesine özellikle izin verenler, terör örgütü ile bu vebali taşırlar. Terör Şemdinli’den, Çukurçu’dan, Reşadiye’den vururken, eş zamanlı olarak Ankara’dan Hükümete vurmak, fırsatçılıktır, terörün değirmenine su taşımaktır. Terör huzuru tehdit ederken, Ankara’dan istikrarı tehdit etmek, bilerek ya da bilmeyerek terörün hedefine hizmet etmektir. 

İlk ziyaret DSP’ye

Erdoğan, terörle mücadele konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ilk olarak DSP Genel Başkanı Masum Türker’le görüştü. Türker, “Başbakana MHP ve BDP ile de görüşmesini söyledik” dedi. Erdoğan DSP çıkışında şoförlerle birlikte çay içti.

Seçimler erken değil zamanında yapılacak

Bazı kesimlerin referandumdan sonra erken seçim beklediğini belirten Erdoğan, “Kimse erken seçim beklemesin. Bizim kitabımızda bu yok. Daha önce 16 ayda bir iktidar değişiyordu.  Dört yılda seçimimizi yapacağız. Türkiye bu takvim üzerinde çalışmalarını yürütecektir. Gelişmiş ülkenin karakteri budur, seçim kültürü budur. Bunu yaşayacağız.  Yatırımcı da şunu bilecek: Dört yılda bir seçim olur. Ona göre yatırımın yapacak” dedi.

Aliya İzzetbegoviç bana ‘Bosna’yı bırakma’ dedi

Vefatının arifesinde ziyaret ettiği merhum Aliya İzzetbegoviç’in kendisine “Bosna’yı bırakmayın. Osmanlı’nın torunları olarak burada sizin üzerinizde önemli görevler var’’ dediğini aktaran Erdoğan, ‘’Birlikte ağlaşmıştık. Bosna Hersek’in, Balkanların barışı, huzuru ve refahı için çalışmaya, ter dökmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu. Erdoğan, Sirbistan Cumhurbaşkanı Tadiç’in ise anmaya İstanbul’daki üçlü toplantıdan sonra katıldığını hatırlattı.

Diyalog kurduğumuz için bizimle alay edenler oldu

Son bir kaç yıl içinde toplumun değişik kesimleriyle görüştüklerini belirten Erdoğan, “İlk kez bizim dönemimizde  Alevi grupları, Romanlar, Boşnak ve Arnavut kardeşlerimiz hükümet tarafından muhatap alındı. Sanatçılardan yazarlara, sinema oyuncularından sporculara kadar herkesi dinledik. Muhalefet bizimle dalga geçti. ‘Bunlar sanatçılarla, sinemacılarla, filmcilerle, artistlerle görüşüyorlar’ diye bizimle dalga geçtiler” diye konuştu.

Ecevit’in doktoru AK Parti’de

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in doktorluğunu da yapan Ankara Bağımsız Milletvekili Mücahit Pehlivan AK Parti’ye katıldı. DSP’den istifa eden bağımsız milletvekilli Pehlivan’a rozetini Başbakan Erdoğan taktı. Pehlivan Anayasa değişikliğine verdiği destekle biliniyor. Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli de CHP’ye katıldı.

‘Kesin ihraç’ istemiyle disipline

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MYK sonrası yaptığı açıklamada ‘’Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı sarf ettiği uygunsuz sözler nedeni ile kesin ihraç talebi ile partimizin Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir’’ dedi. Çelik, Bakırcı hakkındaki nihai kararın yine MYK’da verileceğini söyledi. Halil Bakırcı, bir süre önce Kürt sorununa ‘kuma’lı öneri getirmişti. 

 

Star Gazete