LYS sonuçları açıklanıyor-LYS-ÖSYM- Sonuçları buradan öğrenin

LYS sonuçları 15 Temmuz Perşembe günü saat:10:00'da açıklanacak.ÖSYM-LYS-LYS Sonuçları-LYS 2010 sonuçlarını aktif olan linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

LYS sonuçları açıklanıyor-LYS-ÖSYM- Sonuçları buradan öğrenin
LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, LYS sonuçlarının 15 Temmuz Perşembe günü saat 10.00'da basın toplantısıyla açıklanacağını bildirdi.

Yarımağan yaptığı yazılı açıklamada, 19-20 ve 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde yapılan LYS değerlendirilmesi ve ortaöğretim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanması çalışmalarının tamamlandığını belirtti.


LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN



LYS (Lisans Yerleştirme Sonavı) ile ilgili açıklama yapan ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme) Başkanı Ünal Yarımağan LYS 1, LYS 2, LYS 3, LYS 4, LYS 5 olarak 2 ayrı hafta sonunda gerçekleşen Lisans Yerleştime Sınavı’nın sonuçlarının hepsinin aynı gün açıklanacağını dile getirdi. LYS sonuçlarını 10-15 Temmuz tarihleri arasında açıklamayı düşündüklerini belirten Yarımağan, tüm öğrencilere başarılar diledi.

YÖK'ün (Yüksek Öğretim Kurumu) katsayıyı kaldırarak yenilediği üniversiteye giriş sistemi bu yıl ilk kez uygulandı. YGS sınavında barajı aşan adayların girdiği LYS’nin (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçları bu hafta açıklanacak. LYS sonuçları da açıklanır açıklanmaz beyazgazete’de yer alacaktır.
LYS soru ve cevapları her zaman olduğu gibi ilk olarak beyazgazete.com adresinden öğrenildi. Üniversite yolunda büyük yarış yapan ve LYS sınav sonucunu heyecanla bekleyen yaklaşık bir milyon aday bu hafta içerisinde sonucunu öğrenecek.
2010 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) şu tarihlerde gerçekleşti.

LYS-1: 19 Haziran 2010 Saat: 10.00,
LYS-2: 27 Haziran 2010 Saat: 10.00
LYS-3: 26 Haziran 2010 Saat: 10.00
LYS-4: 20 Haziran 2010 Saat: 10.00
LYS 5: 19 Haziran 2010 Saat: 14.00'te yapıldı.


LYS HAKKINDA BİLİNMEYENLER

YÖK 2010 yılından itibaren 1999 yılı öncesi gibi 2 sınavlı sisteme dönüleceğini açıkladı ve ikinci sınavın 5 ayrı sınavdan oluşacağını söyledi.
1. Matematik-Geometri Sınavı (LYS 1),
2. Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) Sınavı (LYS 2),
3. Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1 Sınavı (LYS 3),
4. Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe grubu) Sınavı (LYS 4)
5. Yabancı Dil Sınavı (LYS 5) olmak üzere 5 alanda yapılacağı bildirildi.
Lisans Yerleştirme Sınavının adayların ders düzeyindeki bilgi ve yeteneklerini ölçen ve açıköğretim dışındaki, örgün lisans programlarına yerleştirmede esas alınacak başarı puanını belirleyen sınavlar olacağı ifade edildi.
Açıklamada, ”2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 45. maddesi hükümleri göz önünde bulundurularak, ‘Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki test puanları üzerinden belirli yeterliliklerin aranması, LYS’deki derslere ait testlerin o sınavdaki ağırlıkları, puan türlerindeki testlerin o puan türünün hesaplanmasındaki ağırlıkları, üniversitelerden görüş almak suretiyle puan türlerinin niteliğini ve niceliğini belirleme, aynı yükseköğretim programı için birden fazla puan türü tanımlanması hususları ile yükseköğretime geçiş sisteminin gereksinim duyduğu diğer konular YÖK Genel Kurulu tarafından daha sonraki toplantılarında karara bağlanacak” bilgisine yer verildi.