İzmir Üniversitesi'nden Kültür Sponsorluğu

İzmir Kuzey Kafkasyalılar Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen 1

İzmir Üniversitesi'nden Kültür Sponsorluğu
İzmir Kuzey Kafkasyalılar Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen 1. Uluslararası Kafkas Derneği Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. İzmir Üniversitesi'nin de sponsorları arasında bulunduğu festival, kültürler arası kaynaşmaya katkıda bulundu.
3 yaşından 18 yaşına kadar Osetya, Çeçenistan ve Kabardey Balkar bölgesinden öğrencileri Türkiye'de buluşturan 1. Uluslararası Kafkas Derneği Festivali, Türk ve Kafkas kökenli öğrencileri bir araya getirdi. 120 kişilik öğrenci grubunun İzmir'de sergilediği gösteriler ile başlayan festival, Ödemiş ve Pamukören'deki programların ardından Aydın'da yapılan kapanış gösterisi ile son buldu. Kültürler arası kaynaşma amacıyla düzenlenen 10 günlük festival sonunda Çeçenistan'dan gelen öğrenciler, bir gösteri ile sponsorları İzmir Üniversitesi'nin Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata'ya teşekkür etti.
İzmir Kuzey Kafkasyalılar Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Nesrin Çanga ve festival heyeti ile bir araya gelen İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata; "Kültürlerin kaynaşması noktasında büyük önem taşıyan bu tip organizasyonlara her zaman destek vereceğiz. Bizi aynı noktada buluşturan kültür ve inancımız çatısı altında birbirimize destek olmaya devam etmeli ve yaşanan sıkıntılar ile mücadele etmeliyiz. İsteyerek çalışırsak aşamayacağımız engel olamaz" diye konuştu.
Doğanata'ya Kabardey Balkar'ın geleneksel kıyafetlerini giyen bir model hediye ederek teşekkür eden bölge temsilcisi Hasan Kardanov; "İlk kez geldiğimiz Türkiye'de bizleri bu kadar güzel ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. Burada gördüğümüz kültür ile kendi kültürümüzü daha da geliştireceğiz" dedi. Dernek Başkanı Çanga, "İlk yılımız olduğu için sınırlı sayıda öğrenciyi ağırladık. Ancak görüyoruz ki, gelecek sene misafir ettiğimiz öğrenci sayısı çok daha fazla olacak. Ne kadar çok kaynaşırsak kültürümüzü o kadar tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu güzel etkinliğin devamını yapmak istiyoruz" diye konuştu.
İzmir Üniversitesi bünyesinde konuk edilen öğrencilerin temsilcilerinin sunduğu gösteri beğeni kazandı.