Gagavuzya Cumhurbaşkanı Formuzal, Of'ta çay topladı

Moldova'ya bağlı Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Of'ta vatandaşlarla b

Moldova'ya bağlı Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Of'ta vatandaşlarla birlikte çay topladı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde gezi ve incelemelerde bulunmak için Türkiye'ye gelen konuk Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ve beraberindeki heyet Of ziyareti esnasında Kaymakam Tuncay Sonel'i makamında ziyaret etti. Kaymakamlık girişinde çiçekler ve horon ile karşılanan Cumhurbaşkanı Formuzal, gösterilen sıcak ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, Kaymakam Sonel'e teşekkür etti. Moldova'ya bağlı olarak 1994 yılından beri Gagavuzya Özerk Bölgesi olarak varlıklarını sürdürdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Türkiye ile kültürel, sosyal ve ekonomik olarak ilişkilerin geliştirilmesini çok arzu ettiklerini söyledi.

Formuzal'ı Of'ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Kaymakam Tuncay Sonel ise ziyaretin anısına konuk Cumhurbaşkanına ve heyete yöresel keşandan yapılan Trabzonspor atkısı hediye etti ve "Artık Sayın Cumhurbaşkanımız da Trabzonsporlu oldu." dedi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Of Belediye Başkanı Oktay Saral'ı ziyaret eden Formuzal ve beraberindeki heyet, daha sonra Uzungöl'e geçti. Yolda gördüğü çay bahçesinde çalışan vatandaşların yanına giderek onlarla sohbet eden konuk Cumhurbaşkanı, Kaymakam Tuncay Sonel ile birlikte çay topladı.

Uzungöl dönüşü özel bir çay fabrikasını da ziyaret eden konuk Cumhurbaşkanı Formuzal ve beraberindeki heyet, çayın yapılışı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Çay paketleme bölümünde çalışan işçilerle birlikte çay paketledi. Böyle bir fabrikanın kendi ülkelerine yapılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten konuk Cumhurbaşkanı, fabrika sahibini de yatırım yapması için Gagavuzya'ya davet etti.