Aslan, Elano'yu 10 milyon Euro'ya satmaya razı

Galatasaray'da Brezilyalı yıldız Elano Blumer'in geleceği belirsizliğini koruyor. Bu sezon yeni bir yapılanmaya giden Sarı-Kırmızılı yönetim; Mehmet Topal ve Keita'nın ardı...



Galatasaray'da Brezilyalı yıldız Elano Blumer'in geleceği belirsizliğini koruyor. Bu sezon yeni bir yapılanmaya giden Sarı-Kırmızılı yönetim; Mehmet Topal ve Keita'nın ardından Brezilyalı Elano'yu da yüksek bir bonservis bedeli karşılığında takımdan göndermeyi planlıyor.

Dünya Kupası'nda Brezilya formasıyla başarılı bir futbol ortaya koyan Elano'ya teklifler geldiği belirtilirken yönetimin gelen rakamları az bulduğu ifade ediliyor.
2010 Dünya Kupası grup maçlarında elenen Avustralya'da forma giyen Lucas Neill'in Hollanda kampına pazartesi günü katılacağı açıklanırken, çeyrek finalde kupaya veda eden Brezilya'da oynayan Elano'nun ne zaman kampa katılacağı henüz bilinmiyor. Geçen sezon ligi 3. sırada bitiren Sarı-Kırmızılı takımda Teknik Direktör Rijkaard, oyuncuların yeterince mücadele etmediğinden yakınmıştı. Hollandalı teknik adamın bu sezon koşan ve mücadele eden bir takım oluşturmaya çalıştığı için Elano'yu da kadroda düşünmediği ifade ediliyor. Bu yüzden Sportif Direktör Adnan Sezgin'le bir görüşme yapan Hollandalı teknik adamın, "Elano çok kaliteli bir oyuncu. Ancak ben orta sahayı koşan ve mücadele eden oyunculardan oluşturmak istiyorum. İyi bir teklif gelmesi halinde Elano'yu satabilirsiniz. Böylece yeni alacağımız oyunculara transfer kaynağı oluştururuz." dediği öğrenildi. Bunun üzerine Sezgin'in hem sakatlığını tedavi ettirmesi hem de yeterince tatil yapması için Elano'ya gereğinden fazla izin verdiği belirtiliyor. Böylece Elano, Brezilya'da tatil yaparken Sarı-Kırmızılı yönetim de el altından Elano'ya 10 milyon Euro civarındaki bonservis bedeli ödeyecek bir takım arıyor.
ASLAN, ZAYIF RAKİBİNE GOL YAĞDIRDI
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Galatasaray, Almanya'nın 5. Lig takımlarından FC Kleve'yi 4-0 yendi. Baştan sona oyunun kontrolünü elinde tutan Sarı-Kırmızılılar, 22. dakikada Milan Baros ve 40. dakikada Barış Özbek'in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren G.Saray, 51. dakikada Caner Öztel ve 70. dakikada Mehmet Batdal'ın golleriyle karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı. G.Saray, ikinci hazırlık maçını yarın Almanya amatör küme takımlarından VFB Homberg ile Duisburg'da karşılaşacak. Bu arada Sarı-Kırmızılı takımda Leo Franco sürprizi yaşanıyor. Takımdan gönderilmek istenen Arjantinli kaleci, yönetimin tüm hamlelerine karşı geri adım atmadı ve dün Hollanda kampına katıldı.


Zaman