Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ'un İsmi Bir Köy Okulunda Yaşatılacak

İstanbul Ticaret Odası Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Topluca köyünde Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ'un adını taşıyan bir ilköğretim okulu yaptırıyor.

Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ'un İsmi Bir Köy Okulunda Yaşatılacak
İstanbul Ticaret Odası, 1987 yılında Hakkari'nin Şemdinli kırsalında bölücü terör örgütü PKK militanları ile girilen bir çatışmada şehit düşen Rizeli Binbaşı Ömer Aktuğ'un adına Aktuğ'un doğum yeri olan Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Topluca köyünde bir ilköğretim okulu yaptırıyor.
Konuyla ilgili olarak İstanbul Ticaret Odası'ndan 120 kişilik bir heyet bugün Rize'ye geldi. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda İstanbul Ticaret Odası ile Rize Valiliği arasında 'Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ İlköğretim Okulu'nun' yapımı için protokol imzalandı. Protokol imza törenine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, oda üyeleri ve Şehit binbaşının ailesi katıldı.
Protokol imza töreninde konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize'de son yedi yıl içerisinde Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısı kadar derslik yapıldığını belirterek, "İlimizde şu an 2 bin 14 derslik var. Bu dersliklerin bin 200'ü son yedi yıl içerisinde yapıldı. Bin 200 derslikten 633 dersliği ise hayırsever iş adamlarımız yaptı" dedi.
İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ise yaptığı açıklamada, yaptırdıkları okullarda bu vatan için canlarını fed eden kahramanların isimlerini yaşatmak istediklerini ifade ederek "İstanbul Ticaret Odası olarak 14 okul yaptırdık. 2010 yılında eğitime daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz. 11 okulumuzun protokollerini imzaladık. Bugün burada 12. okulumuzun protokolünü imzalıyoruz. Bu okullarımızı yaptırırken aynı zamanda vatanımız uğruna şehit olan vatan evlatlarımızın da isimlerini yaşatmayı amaçladık. Biz bugün güven ve huzur içerisindeysek bunu şehitlerimize borçluyuz. Onlar için ne yapsak azdır" diye konuştu.
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftoğlu ise "İnsan iki şeyi unutmaz. Birisi alın teri diğeri ise bu topraklar için akıtılan kandır. Bir toprak uğruna kan akıtılmayınca vatan olmuyor. Dünyada yapılabilecek en büyük fedakarlık vatan için can vermektir. Bir toprağın vatan olabilmesi için alın teri de gerekir. Çünkü bağımsızlık için ekonomik özgürlükte gerekmektedir. Bu iş adamlarımız alın terleri ile kazandırdıkları paralar ile bu topraklar için canını feda emiş şehidimizin adına okul yaptırıyor. Bu topraklar şimdi gerçek anlamı ile vatan olacaktır. Yapılacak bu okulda ülkemizi daha da başarıya götürecek generallerin, hakimlerin, valilerin yetişmesini umut ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İstanbul Ticaret Odası ile Rize Valiliği arasında okulun yapımı için gerekli protokol imzalandı. İmza törenine Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ'un eşi Nurten, oğulları Ahmet ve Bahadır Aktuğ'da katıldılar.
Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan okulun tahmini proje bedeli 2.8 milyon TL. 240 öğrenci kapasiteli okulun 2 bin 193 metre kare alan üzerinde inşa edilmesi planlanıyor. Aynı zamanda okulun yanında birde 7 daireden oluşacak lojman inşa edilecek.