Bir bakışta Dünya Kupası - Afrika2010

Dünya Kupası’nın 5 büyük yıldız adayı Messi, Cristiano Ronaldo, Rooney, Ribery ve Kaka hayal kırıklığı yarattı. Arjantin, Portekiz, Fransa, İtalya, İngiltere ve Brezilya yarı finali göremedi...



Dünya Kupası’nın 5 büyük yıldız adayı Messi, Cristiano Ronaldo, Rooney, Ribery ve Kaka hayal kırıklığı yarattı. Arjantin, Portekiz, Fransa, İtalya, İngiltere ve Brezilya yarı finali göremedi...

Almanya’dan Mesut ve Müller, Uruguay’dan Forlan, İspanya’dan İniesta ve David Villa, Hollanda’dan Sneijder ile Robben ön plana çıkan isimler oldu.

Son Dünya Kupası’nın şampiyonu ve finalisti olarak iddialı gelen İtalya ile Fransa, gruptan bile çıkamayarak hayal kırıklığı yarattılar.

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Domenech ile futbolcular, Anelka’nın kadro dışı bırakılmasından sonra kapıştı. Futbolcular protesto için idmanı boykot etti.

Kupa başlamadan tartışılan resmi top “jabulani” kalecilerin korkulu rüyası oldu. Green (İngiltere), Chaouchi (Cezayir), Casillas (İspanya), Villar (Paraguay), Enyeama (Nijerya), Kawasihma (Japonya), Kingson (Gana), Stekelenburg (Hollanda), jabulani yüzünden gol yedi!

Güney Afrika’nın simgesi olan, tribünlerde binlerce kişinin kesintisiz çaldığı vuvuzela kupaya resmen damga vurdu.

TRT adına yorum yapan Ömer Üründül, gaflarıyla ön plana çıktı. “Defans şey ediyor”, “Ya biri kazanacak, ya öteki, ya da berabere bitecek” gibi açıklamalarıyla Üründül futbolseverleri çıldırttı.

İngiltere’den Lampard’ın 1 metre içeri giren golünü vermeyen hakem Larrionda, Almanya’nın ekmeğine yağ sürdü. Arjantinli Tevez’in ofsayt golünü sayan hakem Rosetti de Meksika’yı yaktı.

Tarihinde ilk kez finale kalan İspanya şampiyon oldu, üçüncü kez final maçına çıkan Hollanda yine hüsrana uğradı.

Uruguaylı Suarez 120. dakikada ağlara giden topa elle müdahale ederek golü önledi. Kendisi kırmızı kart gördü, ama takımını yarı finale yükseltti.

Aralarında Domenech, Dunga, Rehhagel, Aguirre ve Lagerback’in de olduğu 11 çalıştırıcı görevi bıraktı.

Hollanda faturayı hakeme çıkarttı

İspanya yenilgisi ile kupayı kaybeden Hollandalı futbolcular hakeme yüklendi. Kuyt, “Kızgınız, çünkü çok yaklaşmıştık. Hakem, bizden çok onları tuttu” derken, Teknik Direktör Van Maarwijk “Hakem golden önce kornerimizi vermedi. 84 bin kişinin gördüğünü görmedi” sözleriyle tepki gösterdi. De Jong ise “Anlaşılmaz bir hakem hatası sonrasında golü yedik, sonucu Webb belirledi” ifadesini kullandı. Dün ülkelerine dönen ve çiçeklerle karşılanan “Turuncular”ın neşeli hali dikkat çekti. 

Star Gazete