Trabzon Türk Ocağı Doğu Türkistan İçin Yürüdü

Filistin Meselesi nedeniyle İsrail'e karşı gösterilen tepkilerin bir benzerinin Çin'in baskısı altında ezilen Doğu Türkistan için gösterilmediğini belirten Trabzon Türk Ocağı üyesi bir grup genç, Ortahisar'dan Atatürk Alanı'na yürüyerek geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı katliamı protesto ettiler

Trabzon Türk Ocağı Doğu Türkistan İçin Yürüdü
  Filistin Meselesi nedeniyle İsrail ' e karşı gösterilen tepkilerin bir benzerinin Çin ' in baskısı altında ezilen Doğu Türkistan için gösterilmediğini belirten Trabzon Türk Ocağı üyesi bir grup genç , Ortahisar ' dan Atatürk Alanı ' na yürüyerek geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Çin ' in Doğu Türkistan ' da uyguladığı katliamı protesto ettiler .
Ortahisar ' daki Kanuni anıtı önünde toplanan bir grup Türk Ocağı üyesi genç , Doğu Türkistan Meselesi ' ne dikkat çekmek ve Uygur Türkleri ' ne destek vermek için Uzunsokak Caddesi ' den Atatürk Alanı ' na yürüdü . Yapılan yürüyüş sırasında sık sık marşlar söylenerek sloganlar atıldı . Atatürk Alanı ' ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup adına konuşan Türk Ocağı üyesi Berkant Parlak , Doğu Türkistan ' ın Çin ' de Uygur Türkleri ' nin yaşadığı özerk bir Türk bölgesi olduğunu ancak bölgeye özerk dense de Çin ' in işkence ve soykırım ile yıllardır bölgedeki Türk ve Müslüman nüfusa baskı uyguladığını söyledi . " Onlarca yıldır şehit edilen Uygur Türk ' ü soydaşlarımızın bu durumunu , basın-yayın ve etkin siyasette bulunan siyasetçilerce dile getirilmemektedir " diyen Parlak " Çoğunlukla 60 yılı içine alan ama yüz yıllardır yok edilme , soykırıma uğrama siyasetine maruz kalan soydaşlarımızın deyim yerindeyse bıçağın kemiğe dayanmasıyla sessiz çığlıkları geçen yıl haklı bir başkaldırıya dönüşmüştür . Tarihler 5 Temmuz 2009 ' u gösterdiğinde yıllarca süren baskıya dayanamayan Uygur Türk ' ü soydaşlarımız haklı başkaldırısına sabaha karşı devam başlamıştır . Soysuz Çin ' li polislerin ve işçilerin saldırısıyla ilk önce 18 Uygur Türk ' ü şehit edilmiştir . Panzerlerle çocuk-yaşlı demeden soydaşlarımızın canlı canlı bedenlerinin üzerinden geçilmiş , bedenleri ezerek hepsi şehit edilmiştir . Bu olayın ardından seslerini yükselten Uygur Türkleri ' nin evlerinden ana-babalarından , eşlerinden , çocuklarından ve en önemlisi ata soydaşımız şehit edilmiş , binlerce soydaşımız da işkence ve tutuklu evlerine götürülmüştür . Bu sene Filistin için çıkan sesler nerede? Hümanist geçinenler , milliyetçi geçinenler , müslüman geçinenler bunu neden göz ardı etmektedir . Türklüğünü unutmayan milletimiz bu soykırıma kilometrelerce öteden tepkisini koymalıdır . Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk ' ün söylediği ' Bir gün Çin Seddi ' nin önüne bütün Türk devletleriyle toplanacağız ' sözü gerçek olması için bir Türk dünyaya bedelse , şimdi sıra Sen ' de ey Türk Milleti " dedi .