Hollanda İspanya karşısında mağlup olarak 2. oldu

İspanya ile Dünya Kupası Finalinde karşılaşan Hollanda İspanyol İneasta'nın 116. dakikada attığı gol ile elenerek Dünya Kupaı 2. olabildi. Finalin kaybeden tarafı Hollanda ise üçüncü kez finalde dünya şampiyonluğunu kaybetti. Portakallar daha önce de 1974'te Almanya'ya 2-1, 1978'de de Arjantin'e finalde 3-1 yenilmiş ve şampiyonuğu kaçırmıştı.

Hollanda İspanya karşısında mağlup olarak 2. oldu
  İspanya , Hollanda ' yı normal sü ; resi golsü ; z eşitlikle sona eren maç ; ın ikinci uzatma devresinde bulduğu golle 1-0 yendi ve 2010 Dü ; nya Kupası ' nda şampiyon oldu .

İspanya ' ya galibiyeti getiren golü ; ise 116 . dakikada Iniesta attı .

Hollanda ' da Heitinga 109 . dakikada gö ; rdü ; ğü ; ikinci sarı karttan kırmızı kart gö ; rerek oyun dışı kaldı .

TARİH YAZDILAR

Hollanda ' yı yenerek şampiyon olan İspanya tarih yazdı . Boğalar , ilk kez ç ; ıktıkları finalden şampiyonlukla ayrılarak dü ; nya kupaları tarihinde ilk kez kupayı kaldırmış oldu .

İspanya ayrıca EURO 2008 ' deki şampiyonluktan sonra 2010 Dü ; nya Kupası ' nda da şampiyon olarak ayrı bir başarıya daha imza attı .

HOLLANDA YİNE FİNALDE KAYBETTİ

Finalin kaybeden tarafı Hollanda ise ü ; ç ; ü ; ncü ; kez finalde dü ; nya şampiyonluğunu kaybetti . Portakallar daha ö ; nce de 1974 ' te Almanya ' ya 2-1 , 1978 ' de de Arjantin ' e finalde 3-1 yenilmiş ve şampiyonuğu kaç ; ırmıştı .

İSPANYA İLK MAÇ ; INI KAYBETMİŞTİ . . .

Turnuvaya 1-0 ' lık İsviç ; re yenilgisiyle başlayan İspanya , daha sonra yaptığı tü ; m maç ; ları kazanarak şampiyonluğu ulaştı ve dü ; nya kupaları tarihinde ' ilk maç ; ını kaybedip şampiyon ' olan ilk takım oldu . Hollanda ise finale kadar yaptığı tü ; m maç ; lardan galibiyetle ayrılmıştı .

AHTAPOT YİNE BİLDİ

Daha ö ; nce Almanya ' nın yaptığı tü ; m maç ; ların sonuç ; larını doğru tahmin eden ve 2010 Dü ; nya Kupası ' nda hangi ü ; lkenin ü ; ç ; ü ; ncü ; olacağını bilen ' Kahin ahtapot Paul ' yine yanılmadı . Final maç ; ı ö ; ncesinde Hollanda - İspanya maç ; ı iç ; in de tahminde bulunan Paul , karşılaşmayı İspanya ' nın kazanacağı yö ; nü ; nde tahminde bulunmuştu .

GOL KRALI MÜ ; ELLER OLDU

Bu arada final maç ; ında gol krallığında 5 ' er golle zirvede yer alan İspanyol David Villa ve Hollandalı Sneijder gol atamaması Alman oyuncu Mü ; eller ' e yaradı . Mü ; ller 5 gol ve 3 asistle 2010 Dü ; nya Kupası ' nı gol kralı olarak tamamladı .

KUPAYI KAZANAN 8 . Ü ; LKE

19 . dü ; nya kupasını kazanan İspanya , bu kupayı alan 8 . takım oldu . Dü ; nya kupasını daha ö ; nce de Brezilya ( 5 kez ) , İtalya ( 4 kez ) , Almanya ( 3 kez ) , Uruguay ( 2 kez ) , Arjantin ( 2 kez ) , İngiltere ( 1 kez ) ve Fransa ( 1 kez ) kazanmıştı .

Fotomac