Öğrenciler Yaz Tatilini İyi Değerlendirecek

Mersin'in merkez Yenişehir Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen; 'Yaz Tatilinde Öğrencileri Sosyal Faaliyetlere Yönlendirme Projesi'nin uygulamaya konulduğu bildirildi

  Mersin ' in merkez Yenişehir Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ; ' Yaz Tatilinde Öğrencileri Sosyal Faaliyetlere Yönlendirme Projesi ' nin uygulamaya konulduğu bildirildi .
Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre projenin , ilçede faaliyet gösteren ve ' pilot okul ' olarak seçilen ; Akdeniz Bölge Komutanlığı İlköğretim Okulu , Kocatepe İlköğretim Okulu , Batıkent İlköğretim Okulu , Necati Bolkan İlköğretim Okulu ve 100 . Yıl Akkent İlköğretim Okulu ' nda ikinci kademede öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak uygulanacağı kaydedildi . Öğrencilerin madde bağımlısı olmalarına neden olacak ortamlardan uzak tutulması , öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımının sağlanması yönünde çalışmalarda bulunacağı belirtildi .
Proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nurettin Can başkanlığında ; beden eğitimi ve psikolojik danışman olan öğretmenlerin katılımıyla oluşturulan bir ekibin de ilçedeki okul müdürleri ve öğrenci velileriyle ortak çalışmalar yürüttüğü kaydedildi . Buna göre 116 ' sı kız olmak üzere toplam 269 öğrenciyle ilgili bilgilerin tek elde toplandığı belirtilirken , yapılan görüşmelerin ardından da söz konusu öğrencilerin 48 ' inin yüzme kursu , 26 ' sının da basketbol kursunu tercih ettiği bildirildi .
Velilerinden izin alınarak , açılan yüzme ve basketbol kurslarına katılımı sağlanan öğrencilerle ilgili olarak verilecek kursların da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Macit Özcan Spor Kompleksi ' nde düzenleneceği açıklandı . Haftanın dört günü gerçekleştirilecek olan kursların açılış töreninin yarın gerçekleştirileceği , etkinliklerde ayrıca ; ' Yaz Tatilinde Öğrencileri Sosyal Faaliyetlere Yönlendirme Projesi ' hakkında da katılımcılara bilgi verileceği belirtildi .